Tavşanlı'da 14 İlin Standı Açıldı

Tavşanlı'da 14 İlin Standı Açıldı

Kültür Yayın: 04 Kasım 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 04.11.2015 16:53:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4330 okunma
Google News

 “Memleketten Geldik Geleneksel Ürünler Ve Kültürler” etkinliği, Milli Egemenlik Caddesinde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

 13 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak olan etkinlikte 14 farklı ile ait ürünler tanıtılıyor.

14 farklı ilin yöresel ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla Tavşanlı’da “Memleketten Geldik Geleneksel Ürünler ve Kültürler” etkinliği gerçekleştiriliyor. Tavşanlı Belediyesi’nin organize ettiği etkinlik 13 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.

Etkinliğin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen tören Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakam , Belediye Başkanı , daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla başladı.

Organizasyon sorumlusu   Hülya Sevinç, stantlarda tanıtımı yapılan ürünleri açılış konuşmasında anlatarak, “13 Kasım’a kadar semazen gösterileri, tasavvuf musikisi, yöresel oyunlar ve çocuklar için düzenlenecek animasyon gösterileriyle zengin bir içerik sunuyoruz. Tüm Tavşanlılıları etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de bu etkinliğin gerçekleştirilmesindeki ana hedefin, iller arası kültürel zenginlerin tanıtımı olduğunu söyleyerek, “Tavşanlı Belediyesi olarak Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi çeşitli illerde fuarlara katılarak stantlar açıyoruz. Önümüzdeki hafta arkadaşlarımız Ankara’ya giderek EGEM fuarına katılacak. Burada ilçemizin kültürel zenginlikleri ile birlikte Göbel Termal Tesisimizi tanıtmış olacağız. Buralara gittiğimizde de insanların iller arası kültürel diyaloglardan ne kadar hoşnut olduklarını görüyoruz. Belediye olarak biz de Hülya Hanımla istişarelerde bulunarak ilçemizde böyle bir organizasyonun vatandaşlarımızı memnun edeceğini düşündük. Burada stant açan arkadaşlara bereketli günler diliyoruz. Etkinlikte görev alanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Organizasyon Sorumlusu Hülya Sevinç, Kaymakam Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler’e hediye takdim etti.

İlçe protokolü, kurdele kesiminin ardından stantları dolaşarak görevlilerden tanıtılan ürünler hakkında bilgiler aldı.

Program, semazen gösterileri, tasavvuf müziği dinletileri, halk oyunları ve çocuklar için animasyon gösterileri ile devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.