TAVŞANLI YEREL BULUŞMALAR

Gündem Yayın: 19 Şubat 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2018 18:57:27
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3061 okunma
Google News

YEREL BULUŞMALAR…
 BAŞKAN GÜLER “MİLLİ EĞİTİM” CAMİASINI AĞIRLADI

TAVŞANLI BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ YEREL BULUŞMALAR VE İSTİŞARE TOPLANTILARININ 5.’Sİ, EĞİTİM CAMİASININ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BAŞKAN GÜLER, OKUL MÜDÜRLERİ VE ÖĞRETMENLERE TAVŞANLI’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR İLE 2018 YILI PROJELERİNİ ANLATTI.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Yerel Buluşmalar ve İstişare Toplantıları kapsamında ilçede görev yapan okul müdürleri ve öğretmenlerle Mavi Ay Düğün Salonunda bir araya geldi. AK Parti Hükümetleriyle birlikte ülkede yaşanan değişim ve dönüşümlerin yanında Tavşanlı’da gerek belediye gerekse devlet eliyle yürütülen yatırımlara ilişkin bilgiler aktaran Başkan Güler, 2018 yılında hayata geçirilecek olan projeler hakkında da eğitim camiasını bilgilendirdi.

“EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VEREN BELEDİYEYİZ”
Eğitim camiasının görüş ve önerilerinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Güler, diğer kurumlarla olduğu gibi Milli Eğitim Müdürlüğü’yle de koordineli çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. 
Başkan Güler, “Okullar Hayat Olsun projemiz ile her biri 1 milyon TL’ye malolan 13 okulumuzun bahçesini sosyal yaşam alanı haline getirdik. Okul bahçelerini halkımıza açtık. Bu projemiz ülke genelinde örnek gösterildi. Bu sene de bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI GENÇLERİN YETİŞMESİNDE SİZLERE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR” 
Eğitim camiasından Belediye’ye gelen işbirliği taleplerini geri çevirmediklerini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Biz Belediye olarak siz eğitimcilerle her türlü işbirliğine hazırız. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin yetiştirilmesinde eğitimcilere önemli görevler düşüyor. Bu noktada bizim yapabileceğimiz bir şey olduğunda kapımız size sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı.

FAALİYETE GEÇEN ESERLER, DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR VE YENİ PROJELER…
Konuşmasında faaliyete geçen eserlerin yanında devam eden çalışmalar ve yeni projeler ile ilgili de bilgiler veren Başkan Güler, “30 milyon TL bütçesiyle içme suyu projemiz bu sene tamamlanıyor. 23 milyon TL’lik Atık Su Arıtma Tesisi’miz faaliyete geçti. 27 milyon TL’ye malolacak Bedesten’in temelini attık. Göbel Termal Tesislerine 10 milyon TL’lik bütçeli otel yapacağız. Karakova Semt Sahaları’nı yeniliyor, burada yeni kompleksler yapıyoruz. 3 milyon TL’lik bu yatırımın yarısını Belediye olarak biz karşılayacağız. Ada Mesireliği’ni eski günlerine kavuşturduk. Yeni dönemde buraya çocuklarımız için trafik eğitim pisti ve macera parkı yapacağız. Ayrıca inşaatı tamamlanan buz pateni pisti bu sene hizmete giriyor. Dumlupınar Üniversitesi ile tam bir işbirliği halindeyiz. Buradaki kafeteryayı Belediye olarak biz yapmıştık. Şimdi de külliye için çalışma yürütüyoruz. 1 milyon TL harcayarak külliye inşaatını tamamlayıp hizmete alacağız. Sosyal tesisler konusunda da bir atılım içerisine girdik. Murat Gazi Parkı’nı yeniledik. Mülayim Tepe, Hayrettin Karaca Parkı ve eski Meteoroloji binasının olduğu alanlara yeni sosyal tesisler yapıyoruz. Buralar birer sosyal yaşam alanı haline geliyor. Cumhuriyet Meydanı için proje çalışmalarına başlayacağız. Eski Hükümet Konağı’nın yıkılmasıyla birlikte proje yarışmasına çıkıp en uygun projeyi hayata geçireceğiz. Şehrimizin alt yapı çalışmaları tamamlanırken, üst yapı çalışmalarıyla burasını daha modern bir hüviyete kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

“BOSNA HERSEK VE GAZZE’YE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Belediyesi’nin kardeş şehirleri olan Bosna Hersek’teki Doğu Doboj ile Filistin’in Gazze kentine ilçe halkının desteğiyle daima el uzattıklarını söyledi.
Güler, “Bosna Hersek’te savaş mağduru insanların tedavi gördüğü Emmause Rehabilitasyon Merkezi bizim en büyük sosyal sorumluluğumuz. Her ay düzenli olarak buradaki insanlar için nakit para yardımı gönderiyoruz. Geçen yıl inşa ettiğimiz Bungalov Yaşam Evi’nin açılışını oraya giderek kendimiz yaptık ve Boşnak kardeşlerimize teslim ettik. Burada yeni projelerimiz var. Bu kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.
İsrail zulmü altındaki Gazze’nin de daima yanında olduklarını ifade eden Başkan Güler, “Gazzeli yetim çocuklarımızı Tavşanlı’ya getirerek burada ağırladık. Oradaki insanlar da bizim kardeşlerimiz. Kadirşinas Tavşanlı halkımızın tam desteğiyle bu kardeşlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. 
Belediye Başkanı Mustafa Güler, yapılan alt ve üst yapı yatırımları ve sosyal projeler ile birlikte Tavşanlı’yı Ege Bölgesi içerisinde hakkettiği en üst seviyeye çıkarma gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.
Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ile belediye başkan yardımcıları Mehmet Atabay ve Ali Özden de hazır bulundu.
Bu arada programın sonunda İbrahim Şirinoğlu ve ekibi, katılımcılara Türk Sanat Müziği konseri sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.