TAVŞANLI’YA YENİ ORGANİZE SANAYİ GELİYOR

Gündem Yayın: 29 Nisan 2016 - Cuma - Güncelleme: 29.04.2016 13:04:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3395 okunma
Google News

TAVŞANLI’YA YENİ ORGANİZE SANAYİ GELİYOR

 

                AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu Tavşanlı ilçesine yeni Organize Sanayi geleceği müjdesini verdi.

Kavuncu yaptığı yazılı açıklamada ; “ Aşınız işimizdir diyerek yola çıkmıştık. Emaneti aldığımız günden beri İlimizin, İlçemizin kalkınması için elimizden geleni yapıyor, Devlet ve özel yatırımlarının ilimize aktarılması ve bölgemizde yeni istihdam alanların oluşması için çalışmaya devam ediyoruz” diyerek şu açıklamalarda bulundu;

““2010 yılında kurulan Tavşanlı OSB’de 5. Teşvik Bölgesi avantajlarından faydalanmak isteyen yeni yatırımcıların yer bulamaz hale geldi, 2. Etap OSB’nin kurulması zorunlu oldu. Müteşebbis Heyetinin başvuru çalışmalarını tamamlamasıyla bu talep Bilim ve Sanayi Bakanlığı’na iletildi, biz de Sayın Bakanımız nezdinde konunun takibini yaptık ve güzel bir sonuca ulaştık. Tavşanlı OSB 2.etap, 43 hektar (kanalizasyon, yağmur suyu, su şebekesi, beton parke kaldırım) alt yapı yapım işi ile Atıksu Arıtma Tesisi yapım işleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2016 yılı yatırım programına alındı. Söz konusu işler için ayrılan ödenek 17.637.000,00 TL dir. Yeni OSB’mizde bölgeye daha yüksek katma değer getirmesi için yeni yatırımların orta ve ileri teknoloji ağırlıklı olmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda 2. Etap OSB için yabancı yatırımcılar dahil olmak üzere ön tahsisler başladı.

                Bugünlere gelinmesinde Tavşanlı 1. OSB’nin ilk kuruluş çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte fikri, emeği, katkısı olanlara, geçmiş müteşebbis heyetlerine teşekkür etmeyi borç biliyorum. 2011’den bu yana da 1. OSB’nin büyümesi için hep birlikte gayret ettik. Şimdi de 2. Etap OSB hayat buluyor. Geçtiğimiz yıllarda Tavşanlı OSB 2. Etap’ın engellendiği ve yapılmayacağı şeklinde bizleri yıpratmaya yönelik dedikodulara değer vermeyen, her zaman dua ve destekleri ile destekleyen ilçe halkımıza şükran borçluyuz. Tavşanlı OSB Müteşebbis Heyeti başkanı Kütahya Valimiz Şerif Yılmaz’a, Tavşanlı Kaymakamımız Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanımız Hilmi Gümüş’e, müteşebbis heyetimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 18 milyon TL ye yaklaşan dev bir OSB yatırımının ilçemize gelmesini sağlayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hükümet üyelerimize ve Bilim ve Sanayi Bakanı’mız Fikri Işık’a Tavşanlı ve Kütahya halkı olarak içten teşekkürlerimi sunarım. Hayırlı uğurlu olsun.”  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.