TAVŞANLI'YA DÜNYA STANDARTLARINDA FABRİKA

Gündem Yayın: 11 Mayıs 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 11.05.2016 19:01:39
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
9027 okunma
Google News

TAVŞANLI'YA DÜNYA STANDARTLARINDA FABRİKA
MERKEZİ İSVEÇ'TE BULUNAN VE PAKİSTANLI İŞADAMLARININ SAHİBİ OLDUĞU “MAC RAİN” FİRMASI TAVŞANLI'DA DÜNYA STANDARTLARINDA FABRİKA AÇMAYA HAZIRLANIYOR. OSB 2. ETAPTA 40 BİN METREKARE ARAZİ TAHSİS EDİLECEK FİRMANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE CEO'SU İLÇE BÜROKRASİSİYLE BİR ARAYA GELEREK FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNDU.
Tavşanlı'da Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantılar sonuç veriyor. Pakistanlı ikinci bir firma Tavşanlı bürokrasisinin ilgi ve alakasından memnuniyetini dile getirerek ilçeye fabrika açmak için girişimlerde bulundu. 
AK Parti Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Vural Kavuncu ile birlikte Ankara'dan Tavşanlı'ya gelen Mac Rain firmasının üst düzey yetkilileri İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler'i ziyaret etti. 
OSB'de faaliyet yürüten Nursan fabrikasını gezen heyet 2. etapta kendilerine tahsis edilecek 40 bin metrekarelik araziye giderek Milletvekili Vural Kavuncu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler'den bilgiler aldı.
BAŞKAN GÜLER "DOSTLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MEMNUNUZ" 
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Pakistanlı firmanın yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticilerini Tavşanlı'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek 2. etap OSB alanında hızlı bir çalışma yürüteceklerini 16 milyon TL'lik alt ve üst yapı yatırımlarının kısa sürede başlayacağını kaydetti. 
Güler, "Pakistanlı bir firmamız geçtiğimiz aylarda ilçemize gelerek yatırım yapma kararı almıştı. Bugün de sahiplerinin Pakistanlı olduğunu öğrendiğimiz bir başka firmanın yatırım kararı almış olması bizleri sevindirmiştir. İlçe Kaymakamlığımızda yaptığımız toplantılarda 2. etap sanayi bölgemizin bir an evvel hizmete alınması için önemli kararlar aldık. Firmamıza ilgili arazinin ön tahsisi yapıldı. Bunun esaslı tahsise dönüşmesi için projelerin bize ulaşması ve ilgili raporlandırmanın yapılması gerekiyor. Firma yöneticilerimiz bu belgeleri en kısa zamanda bize ulaştırırsa biz de esas tahsisi kendilerine yapabileceğiz. Tavşanlı’mızda kurulacak yeni fabrikanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi
"ÜLKE OLARAK HEDEFİMİZ MÜSLÜMAN HALKLARA HİZMETTİR"
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türk Milleti'nin Orta Doğu başta olmak üzere Müslüman halklara yaklaşımından da bahsederek Pakistanlı heyete kardeşlik mesajları iletti. Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Bu ülkenin tarihi ortadadır. Bizim acıların yaşandığı, kaosun hakim olduğu, zulümlerin ön plana çıktığı coğrafyalarda görevlerimiz var. Anlayışımız devlet olarak kendi Milletimizle birlikte Müslüman coğrafyasına hizmet etmektir. Bu bağlamda sizleri aramızda görmekten, hasbihal etmekten mutluyuz" ifadelerini kullandı
"TAVŞANLI'YA DÜNYA STANDARTLARINDA İLAÇ FABRİKASI" 
Pakistanlı ilaç firması Mac Rain'nin CEO'su Dr. Syed Nadeem Ahmed ise Tavşanlılı yetkililere teşekkür ederek yapacakları üretim konusunda bilgiler verdi. 
Dr. Ahmed, "Pakistanlı firmalar ilaç sektöründe önemli bir konumdadır. Bizim şirketimizde dünyada hatırı sayılır saygınlığa sahiptir. Tavşanlı'da yapılacak çalışmalarımızın birinci aşamasını ARGE oluşturmaktadır. Fizibilite proje çalışmalarını tamamladık. Yapacağımız araştırma ve üretim standartları ABD standartlarını taşımaktadır. CMP denilen ve üst düzey standartları içerisinde barındıran üretim sertifikalandırmaları var. Biz Tavşanlı'da bu belgeye uygun bir tesis yapacağız. İtalyan firmasıyla anlaşmalarımızı imzaladık. İnşaat süreciyle birlikte bu firma da Tavşanlı'ya gelecek. Yani Tavşanlı ilçesine dünya standartlarında bir fabrika kazandıracağız" diye konuştu
"BU İLGİYİ PAKİSTANLI BÜROKRATLARA ANLATMAK İSTİYORUM" 
Tavşanlı temaslarının çok verimli geçtiğini anlatan firma yetkilileri ilçe bürokrasisinin gösterdiği yakın dostluktan dolayı teşekkür etti. Dr. Syed Nadeem Ahmed, bu yakınlığı Pakistan'da bulmanın mümkün olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Kütahya ve Tavşanlı'da çok önemli yöneticilerle konuşma, fikir alışverişinde bulunma imkanı yakaladık. Pakistan'da milletvekili, vali, kaymakam, belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileriyle aynı anda konuşma, her türlü destek sözü alma imkanı yoktur. Sizleri tebrik ediyorum. Bizi çok iyi ağırladınız. İlaç sektöründe Türkiye'ye yatırım yapma konusunda ne kadar doğru karar aldığımızı bir kez daha anladık. Tekrar bütün ilgili makamlara teşekkür ediyoruz."
"TAVŞANLI LEBLEBİSİ BİR MARKA OLDUĞUNU KANITLADI" 
İşadamlarının ziyaretinde Tavşanlı'nın marka ürünü leblebide gündem maddeleri arasındaki yerini aldı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in makamında sade, tuzlu ve şekerli leblebinin tadına bakan iş adamları 43 çeşit leblebi üretildiğini öğrenince ilçenin önemli bir değere sahip olduğu yönünde görüş bildirdi. Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı'daki üretim kapasitesi ve üretim aşamaları hakkında bilgiler verdikten sonra iş adamlarına leblebi paketleri hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.