TAVŞANLI MESCİD- İ AKSA İÇİN BİRLİK OLDU

Gündem Yayın: 21 Temmuz 2017 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2017 16:00:52
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
4289 okunma
Google News

TAVŞANLI MESCİD- İ AKSA İÇİN BİRLİK OLDU

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Mescid-i Aksa’ya yönelik işgal ve Cuma namazı kılınmasının engellenmesi protesto edildi.  

Tavşanlı Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını Tavşanlı Önder Şube Başkanı Hüseyin Özkan yaptı.

Özkan açıklamasında şunlara yer verdi, “Terör devleti İsrail, Müslümanlara yönelik saldırı ve kışkırtmalarına sitemli bir şekilde devam ediyor. Yahudi takviminde yılbaşı kabul edilen Roş Aşana bahanesiyle, beş gündür Mescid-i  Aksa’ya yönelik yapılan işgal ve saldırılar, Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikalarının bir parçasıdır. Siyonist İsrail, her zaman olduğu gibi uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktadır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Buna rağmen terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’yı belirli zamanlarda Yahudilere tahsis etmek istemektedir. Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girmesini silah zoruyla engelleyerek, yine silahlı unsurların eşliğinde Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya sokulması, Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden almaya yönelik bir politikanın adım adım işletilmesidir. Bir mabede girişin silah zoruyla yasaklanması, yine bir mabede o mabedin varlık sebebine düşman sapkın Siyonizm inancının mensuplarının silah zoruyla sokulması küstahça bir davranıştır. Terör devleti İsrail’in amacı ilk fırsatta Mescid-i Aksa’nın hukuki statüsünü değiştirmek ve burayı Yahudilerle Müslümanlar arasında bölmektir. Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırmayı bir devlet politikası haline getiren İsrail, Doğu Kudüs’ü ve Mescid-i Aksayı da İslam’dan koparabilmek için her türlü yola başvurmaktadır. Maide süresinde topraklarının kutsallığı vurgulanmıştır. Enbiya ve Araf surelerinde bereketlendirilmiş belde olarak nitelendirilmiştir. Mescid-i Aksa gece yürüyüşünün son durağıdır. Efendimiz(sas)’in boykot yıllarının ve hüzün yılının ardından bir gecede Mescid-i  Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, yani Mekke’den Kudüs’e yaptığı o yürüyüş karanlıktan aydınlığa, hicretten devlete, baskı ve zulüm düzeninden adil bir düzene geçişin müjdecisi olmuştur. Kudüs’e yürümek Müslümanların yeryüzünün Firavunlarının, Nemrutlarının, Ebu Leheblerinin zulümlerinden kurtuluşunun en önemli sembolüdür. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altına olması Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir.Türk’ü ile Kürd’ü ile Arap ve Fars’ı ile tüm Müslümanlar kardeştir” diyerek ,  “Bizler Tavşanlı gönüllü sivil toplum mensupları olarak barış ve huzurun İslam Birliği’nden geçtiğini bu coğrafyanın tüm insanlarına bir kez daha deklare ediyoruz. Temennilerimiz, dualarımız ve gayretlerimiz akan kanın durması, gözyaşlarının dinmesi, yapılan ihlallerin son bulması ve zulmün engellenmesi içindir. Kudüs’ün çığlığına ses vermek, Mescidi Akasa’yı yalnız bırakmamak ve zulme karşı sessiz kalmamak müslümanlar olarak asli vazifemizdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra Erbakan Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hakan Evci adına da açıklama yapan Hakan Evci şunları söyledi, “ Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehid eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır.

Siyonist İsrail'in İç Güvenlik Bakanı olarak nitelendirdiği insan kasaplarından Gilad Erdan, tüm Müslümanların gözüne bakarak "Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz!" demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki gösterememektedirler.

Özellikle üstüne basa basa kendilerini İslam - Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail'in küstahlıkları konusunda sessiz kalışı ibretliktir. İsrail'in varlığına alışmak, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek, İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için bir utanç vesilesidir.

Belirli çevrelerin elinde olan ekranların ve manşetlerin konuyu yok sayması, Müslümanların birbirlerinden habersiz kalması değildir. Biz Filistin'de olup biteni yakinen takip ediyoruz ve terörist İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalacak değiliz. Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye davet etmekten de geri kalmayacağız.

Bizler, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, 15 Temmuz Kalkışmasındaki üst aklın Siyonizm olduğundan zerrece şüphe duymuyoruz ve hükümetimize buradan şu maddeler ile çağrıda bulunuyoruz.

1) İsrail Büyükelçisini geldiği gibi geri gönderiniz.

2) İsrail ile 28 Haziran 2016'da imzalanan anlaşmayı yırtıp atınız.

3) İsrail ile yeni bir ticari anlaşma imzalamayın, ticaret hacmini küçültün ve kısa sürede sıfırlayınız.

4)Mescid-i Aksa'nın tasarruf hakkının Müslümanlarda olduğunu gösteriniz.

5) Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yüreğine su serpin.

Yine Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak biz biliyoruz ki Filistin topraklarında işgalci İsrail olduğu müddetçe İslam coğrafyasında da yeryüzünün geri kalan kısımlarda da barış tesis edilemez.

Allah tüm kardeşlerimize bunu anlamayı ve gereğine göre yaşamayı nasip etsin.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.