TAVŞANLI-EMET YOLU 2017 NİSAN AYINDA BİTECEK

TAVŞANLI-EMET YOLU 2017 NİSAN AYINDA BİTECEK

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2015 - Cuma - Güncelleme: 24.07.2015 17:55:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2424 okunma
Google News

TAVŞANLI-EMET YOLU 2017 NİSAN AYINDA BİTECEK

 

Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu, Karayolları 14. Bölge müdürü Öner Özgür ve müdürlük teknik ekipleri ile birlikte Tavşanlı-Emet-Hisarcık güzergahın da devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyip, yüklenici firmayı şantiyelerinde ziyaret ettiler.

Emet Ak parti İlçe başkanı Naci Özcan ve Hisarcık Ak parti İlçe başkanı Salim Turasının’da katıldığı ziyarette Danış yapı şantiye şefi Zafer Akkaya çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akkaya , Tavşanlı-Emet-Hisarcık  güzergahında bu yıl Emetbor-Çevre yolu-Hisarcık arasındaki 13 km yolun çalışmalarının tamamlanacağını, bunun yanında Günlüce mevkiinde ise sanat ve alt yapı çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade etti.

Akkaya, hava iklim koşullarının elverişli olması halinde yol yapımının planlanan 2017 Nisan ayında tamamlanacağını belirtirken,

Ak parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, bu yolun ilçe bağlantılarını sağlaması yanında  2023 hedeflerine  ulaşabilmesi için iktidarları döneminde  Anadolu’nun  doğudan batıya, kuzeyden güneye kurulan yol ağlarıyla donatıldığını beyanla şunları söyledi;

“Planlanan  Kuzey-Güney hatlarından birisi de Güney Marmara’dan Domaniç üzerinden Tavşanlı - Emet - Hisarcık - Simav'dan güneye uzanan bu hattımızdır. Bu yol Denizli üzerinden güney-batı sahillerimize uzanan alternatif bir yol olacağı gibi Bursa’dan Simav’a kadar üzerinde önemli gerek nüfus yoğunluğu gerekse de ekonomik değeri açısından önemli yerleşim birimlerini de birbirine bağlamış olacaktır. Bugün Domaniçten başlayan ziyaretlerimizle yol güzergahın da çalışmaları bölge müdürümüz ile birlikte yerinde inceliyoruz. Tavşanlı-Emet-Hisarcık-Simav güzergahımız 2017 yılında tamamlanacak.Toplamı 110 milyon TL’ye mal olacak bu yol ile Anadolu’nun Kuzey-Güney yol hattı Kütahya ve ilçelerimizden geçecek “dedi.

Kavuncu,bölge müdüründen   vekil ayak bastı parası hakkediş ödeneği aktarılmasını talep etti. Karayolları bölge müdürü Öner Özgür’de  Kuzey güney hattında yapılan çalışmaların  yüklenici firmaların yaz-kış çalışmaları ile planlanan tarihte tamamlanacağına inandıklarını beyan ederken, firmaya 750 bin tl daha hakkediş verilmesi için ilgili birimlere direktiflerini verdi. Bölge müdürü Özgür, Çavdarhisar Emet yolunda ise ihale sürecinin devam ettiğini, ihaleye katılan firmalardan son aşamaya kalan 5-6 firma ile ilgili resmi prosedürün tamamlanmasının ardından  yer teslim ve çalışmalarının başlayacağını sözlerine ekledi.

Vekil Kavuncu,bölge müdürü Özgür ve teknik heyet daha sonra Hisarcık ilçesine giderek,Simav youl çalışmalarını yerinde inceleyip, firma yetkilileri ile görüştüler.

Tavşanlı-Emet-Hisarcık-Simav yolu toplamda 74.4 milyon TL’ye mal olacak. Domaniç çalışmaları ile ise bu yolun toplam maliyeti 110 milyon tl’ye ulaşıyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.