TAVŞANLI EĞİTİM-BİR-SEN’DEN “ÖĞRETMENE ŞİDDETE DUR

Gündem Yayın: 19 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 19.12.2017 16:40:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3153 okunma
Google News

                     TAVŞANLI EĞİTİM-BİR-SEN’DEN “ÖĞRETMENE  ŞİDDETE DUR”  DEDİ

Tavşanlı Eğitim – Bir-Sen Kadınlar Komisyonu  Başkanı Nimet Uzan Cumhuriyet Meydanında, yaptığı basın açıklamasındaöğretmene yapılan şiddete dur dedi.

Uzan güvenli bir eğitim için şiddeti ortadan kaldırmak gerekir diyerek şunları söyledi,      “ Saygıdeğer Meslektaşlarım, Sevgili Tavşanlı Halkı, Değerli Basın Mensupları sizlere;

    acımızı içimize mesajımızı atarak veriyoruz. Sesimizi yükseltiyoruz. Güvenli bir eğitim için şiddet ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için eğitim şarttır.

      Son zamanlarda şiddetin hedefi olan öğretmenlerimiz, tüm eğitim camiasını yasa boğmuştur. Eğitim çalışanlarımız umutsuzluğa düşmeye başlamıştır. En son şiddet ise kendi okulunda Ayhan Gökmen öğretmenimizi katledip, geride kederli ailesini bırakmasıdır. Kimi meslektaşımız ülkesini, ülkesinin geleceğini savunurken aramızdan ayrıldı.

      Son günlerde gözlenen şiddet artışı, eğitimin işleyişini ve huzuru tehdit eder manada etkilemektedir. Şiddet haberleri neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş, sıradanlaşmış ve acı gerçek olarak bizi endişeye sevk etmiştir. Bu durum eğitim düzenini de etkilemektedir. Şiddetin her alanda, hayatın her yerinde gözleniyor olması sağlıksız bir gidişatın işaretidir. Biz  eğitimcilerin şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Biz toplumun umuduyuz,aklıyız,duygusuyuz,temel taşıyız. Biz eğitimciler, bizi hedef alan  bütün saldırılar  sonlanıncaya kadar herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.

       Eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duruyoruz. Koşulsuz şartsız öğretmenlerimizin yanındayız. Yetkililerin şiddeti sonlandıracak etkili önlemler alacağını ümit ediyor, hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralanan meslektaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”  diyerek konuşmasına son verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.