TAVŞANLI’DAN MAVİ MARMARA’DA İLHAN DİRGİN VARDI

Gündem Yayın: 03 Haziran 2022 - Cuma - Güncelleme: 03.06.2022 10:42:51
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
806 okunma
Google News

İHH Kütahya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yenipazar ın Mavi Marmara ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail’ e tepki ifade edildi. Haksızlığa ve hukuksuzlıuğun son bulması çağrısı seslendirildi. 

Yapılan saldırının cezalandırılmadığı hatırlatılarak, insanlığın ve tarihin bu saldırıyı asla unutmayacağına dikkat çekildi. 

Açıklma Şu şekilde;

“Bu günden 12 sene önce 31 Mayıs 2010 da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi’nin organize ettiği ve tamamıyla Gazze’deki yaşam mücadelesi veren insanlara yardım götürmek maksatlı, 6 gemiden oluşan bir yardım filosu Uluslararası Açık Sularda İsrail Terör Devletinin saldırısına uğramıştır.

Bu saldırı sonucunda 10 kardeşimiz şehit edilmiş 56 iyilik gönüllüsü aktivist ağır yaralanmıştır. Başka bir ülke yaptığında en ağır şekilde cezalandırılacak bu hukuksuz saldırıyı İsrail Terör devleti yapınca Dünya buna sessiz kalmış ve sineye çekerek ve unutturulmak istenmiştir.

Ne bizim ne insanlığın ne de tarihin bunu unutması mümkün değildir.

12 yıl önce bugün, İsrail terör devleti tarafından kanunsuz ve zalimce bir katliam ortaya konmuştur. Bu katliam tüm dünyanın gözleri önünde ve her türlü engellemelere rağmen kayıt altına da alınarak gerçekleştirilmiştir. Yaptığı bu insanlık katliamı sebebiyle İsrail insanlığın vicdanındaki cehenneme atılmıştır ve bir daha oradan çıkışı da mümkün değildir.

Siyonist İsrail bugün belki içinde bulunduğu acınılacak durumun farkında olmayabilir. Kendisine verilmiş mühleti bir zafer sanabilir. Fakat Mavi Marmara İsrail için büyük ve derin bir işaret taşımaktadır. İçine girmiş olduğu yanlış yoldan çıkması için önemli bir uyarıcı niteliği taşımaktadır.

Mavi Marmara filosunda farklı inanç, farklı ırk, farklı siyasal görüşe sahip sıkıştırılmış bir dünya vicdanı bulunmaktaydı. Siyonist İsrail saldırısını dünyanın bu çok renkli vicdanına karşı yaptı. “DUR” diyen bu büyük vicdan eylemini görmezlikten geldi. Kendi akıbetini kendi daha zora soktu. Hepimizin şahit olacağı bu kötü akıbet gelmeden buradan tekrar Siyonist İsrail rejimine sesleniyoruz.

-Uluslararası hukukun kuralları senin içinde geçerlidir bunlara uymak zorundasın.

-Hepimizin Rabbi olan Allah’ın “Gasp etme, Öldürme ve Zulmetme” emrine uymak zorundasın.

-Haksız yere gasp edip işgal altında tuttuğun Filistinlilerin topraklarından çıkmak zorundasın.

-Geçici olarak elinde tuttuğun gücü adalet üzere kullanmak zorundasın.

-Geç kalmadan emrolunduğun üzere dosdoğru olmak zorundasın.

Eğer sen gerekeni yapmazsan her şeyin sahibi olan gerekeni yapar ve yeniden bu dünyada da zillete mahkum olursun.

Bizim görevimiz zulme karşı mazlumun yanında durmaktır.

Biz sonuna kadar bu görevimizi yerine getireceğiz ve yılmaz yenilmez uyarıcılar olarak tüm insanlığa gerekeni söylemeye devam edeceğiz.

Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım. Mavi Marmara durdurulamadı ve Mavi Marmara yoluna devam ediyor.Barış, esenlik ve selam üzerinize olsun”

Tavşanlı’dan Mavi Marmara’da İlhan Dirgin Vardı 

Mavi Marmara Gemisinde Tavşanlı’dan İnsani Yardım Vakfı Tavşanlı Gönüllü temsilcisi İlhan DİRGİN  vardı. Dirgin Tavşanlı’ya dönüşünde, 14 Haziran 2016 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşana kadar, bu saldırının canlı tanığı olarak anlatmış, imza kampanyaları düzenlemişti. 

İlhan Dirgin ‘ i 2012 yılında yaptığı basın açıklamasıyla ve rahmetle anıyoruz. 

İsrail''in saldırdığı Mavi Marmara gemisi yolcularından İHH İnsani Yardım Vakfı Tavşanlı Gönüllüsü İlhan Dirgin, mağdurların açılan mahkemeye ifade vermeye başladığını söyleyerek, iyi bir sonuç beklediklerini belirtti. 2010 yılında Mavi Marmara Gemisiyle Filistin''e, Gazze''ye yardım amaçlı yola çıktıklarını hatırlatan İlhan Dirgin, bu yolculuk esnasında uluslararası kara sularda İsraillilerin kendilerine saldırdığını ve esir düştüklerini anlattı.

Sonraki süreçte bunu bütün dünyaya duyurduklarını ifade eden Dirgin şunları kaydetti: "Mücadelemizin meyvelerini görmeye başladık. Gazze''ye giriş çıkış biraz daha rahatlamış oldu. Bizim 9 kardeşimiz şehit oldu, 50''den fazla yaralımız vardı. Bunların içinde ağır yaralılar da var. Süleyman Uğur Söylemez kardeşimiz hala komada. Bütün bunların yanı sıra Birleşmiş Milletler, Amerika ve diğer ülkeler bizim haklılığımızı kendi kategorileri içerisinde araştırıp kabul ettiler. Onların yapmış olduğu saldırının vahşet olduğunu bizzat dile getirdiler. Şimdiye kadar Avrupa olarak bu işler devam ediyordu. Türk mahkemelerine de başvurduk. Gemide bulunan arkadaşlar ifade veriyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail Hava, Deniz kuvvetleri komutanları ile Milli Savunma Bakanı gibi bu kişiler hakkında tutuklama kararları vererek bu mahkemeyi başlatmış bulunuyor. İnşallah iyi bir netice verir. 11 ekim 2012 - yeni Şafak 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.