TAVŞANLI’DA YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLECEK

Eğitim Yayın: 31 Mayıs 2019 - Cuma - Güncelleme: 31.05.2019 15:43:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1682 okunma
Google News

TAVŞANLI UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BAŞARILARA DOYMUYOR

TAVŞANLI’DA YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLECEK!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Ocak ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürülmüştü. Son zamanlarda büyük projelere imza atan ve dünyanın birçok ülkesinden üniversite Rektörlerini Kütahya’da ve Tavşanlı’da bir araya getirerek işbirliği protokolleri imzalayan fakülte, bu anlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişti.

Çalışmalarına ara vermeden devam eden fakülte yönetimi ve personeli, iki büyük başarıya daha imza attı.

ARTIK TAVŞANLI’DA DA YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLECEK!

Dört yıllık eğitim veren fakülte, mezun olacak öğrencilerin ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelecek Turizm mezunu adaylar için Tavşanlı’da Yüksek Lisans Programını da açarak, geçmişteki başarılarını perçinlemiş ve daha önce önceki projelerinin de nihai hedeflerinden birini gerçekleştirmiş oldu. Artık Tavşanlı’da da yüksek lisans eğitimleri verilmeye başlanacak. Bir ilçe fakültesi olmasına rağmen, lisansüstü eğitim verebilecek olması, hem fakülte açısından, hem de Tavşanlı açısından büyük bir kazanım olarak değerlenrilmektedir.  

Diğer taraftan, fakülte bünyesinde faaliyetine devam eden Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünün yanında bir bölüm daha açılarak öğrenci sayısı artırılmış oldu. Daha önce YÖK tarafından açılmasına onay verilen, fakat akademik personel eksikliği nedeniyle öğrenci alamayan dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümündeki akademik personel açığı da giderilerek, YÖK’e öğrenci alımına başlanabilmesi için başvuruda bulunan fakülte yönetimi, bunu da başararak Gastronomi Bölümünün öğrenci alabilmesi için YÖK’ten onayı aldı. Eylül ayı itibariyle yeni bölüm 30 öğrenci kontenjanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Bülent CIRIK, “Bu güne kadar, Rektörümüz Prof.Dr. Remzi GÖREN’in, Tavşanlı Kaymakamlığı’nın, Tavşanlı Belediyesi’nin, Tavşanlı Ticaret Odası’nın ve Tavşanlı’nın diğer bürokrat ve sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak, kısıtlı imkanlarla çok büyük projeleri gerçekleştirdik. Bu projelerin birçok nihai hedefi vardı ve bunlardan biri Tavşanlı’ya Lisansüstü Eğitimi kazandırmak, diğeri de mevcut bölümlere yenilerini ekleyerek Tavşanlı’daki öğrenci sayısını artırmaktı. Bu iki hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Arka arkaya aldığımız iki sevindirici haberle, Fakülte olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Önce YÖK tarafından Yüksek Lisans programımıza onay verildi ve Eylül ayı itibariyle öğrenci alımına başlayacağız. Diğer taraftan yine YÖK tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne öğrenci alımı için onay verildi ve bu bölümde de Eylül ayı itibariyle öğrenci alımına başlanacaktır. Bu süreçte geceli gündüzlü büyük bir özveriyle çalışan fakültemizin bütün akademik ve idari personeline, desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanı Prof.Dr. Yakta SARAÇ hocamıza, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Remzi GÖREN hocamıza, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel KARA Beye, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER Beye, Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut EFE Beye ve İlçenin diğer bürokrat ve ileri gelenlerine teşekkür ediyoruz. Tavşanlımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.