TAVŞANLI'DA İLKSAN SEÇİMLERİ

Eğitim Yayın: 18 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.03.2021 13:32:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2132 okunma
Google News
TAVŞANLI'DA İLKSAN SEÇİMLERİ
 
3 Nisan 2021 Cumartesi günü ilçemiz Tavşanlı'da ve Türkiye genelinde yapılacak olan 9. İl ve İlçe Delege Seçimleri için İlyas Hakarayan adaylığını açıkladı. Tavşanlı Eğitim Bir Sen İlçe  Başkanı Mesut Kocaman, Eğitim Bir Sen Kadın Kolları Başkanı Nimet Uzan, Yönetim Kurulu, Okul Müdürleri ve  Öğretmenlerin hazır bulunduğu basın açıklamasında; Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mesut Kocaman adaylığını açıklayan ve aynı zamanda sendika üyesi olan İlyas Hakarayan'ı tebrik ederek kendisine olan desteğini açıkladı. Bu seçimlerin, üyelerin iradelerini ortaya koyması açısından önemli olduğunu vurgulayan Kocaman, İLKSAN yönetim biçiminde değişim ve aynı zamanda dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi ve sendika genel merkezi tarafından hazırlanan İLKSAN Raporunu gazetecilere takdim etti.  
 
İLKSAN 'da öğretmenlerin ve üyelerinin hakkını savunma adına aday olduğunu açıklayan İlyas Hakarayan ise yaptığı açıklamada; ilçemizde İLKSAN üyesi olan tüm öğretmenleri, memurları 3 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 09.00 ile 17.00 arası Tavşanlı Devlet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde yapılacak seçimlerde oy kullanmaya davet ederek,  güçlü iradelerini sandığa yansıtarak oylarının renginin Hak arayan taraf olması temennisinde bulundu. Hakarayan sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), 78 yıl önce üyelerine konut, sağlık, doğum, ölüm ve emeklilik durumlarında yardım etmek üzere kurulmuştur. Yargı kararlarıyla üyeliğin zorunlu olduğu tescil edilen İLKSAN bugün 300 bin üyeye ulaşmıştır. Geldiğimiz noktada ise aidatlarımızdan oluşan birikimleri değerlendiremeyen, sürekli zarara uğratılan, hesap vermekten kaçınan İLKSAN’ın, üyelerine umut veren bir durumu kalmamıştır. Benzer amaçla kurulan yardım sandıkları, tamamlayıcı mesleki emeklilik kurumu niteliğine sahip güçlü kurumlara dönüşürken, İLKSAN, emekli olan üyelerine diğer yardımlaşma sandıklarının yarısı kadar dahi emekli ikramiyesi verememektedir. Sandığın liyakatsiz ellerde olması, üretim ekonomisiyle yüksek kâr elde edilebilecek alanlara yatırım yapılmaması, sadece faizle üyesine borç vermekten ibaret bir finansal yönetimi tercih etmesi nedeniyle İLKSAN üyesinin zararı her geçen gün artmaktadır. Tüm bu zararların giderilmesi ve kötü gidişatın durdurulması; ancak güçlü, irade sahibi, tecrübeli ve profesyonel bir yönetimle gerçekleştirilecektir. Bu yüzden Tavşanlı haydi değişime ve yenilenmeye diyoruz. " 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.