TAVŞANLI BELEDİYE MECLİSİ’NDEN BARIŞ PINARI OPERASYONUNA TAM DESTEK

Gündem Yayın: 16 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2019 13:28:09
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1572 okunma
Google News

 

 TAVŞANLI BELEDİYE MECLİSİ’NDEN BARIŞ PINARI OPERASYONUNA TAM DESTEK
 Olağanüstü Toplanan Tavşanlı Belediye Meclisi “Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız” mesajı verdi.

Tavşanlı Belediye Meclisi, Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan başkanlığında olağanüstü toplanarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat’ın doğusunda düzenlediği Barış Pınarı Operasyonu’na destek veren bir bildiri yayımladı.

- “BARIŞ PINARI HAREKATI BİR TERCİH DEĞİL ZORUNLULUKTUR”
Barış Pınarı Harekatının bir tercih değil zorunluluk olduğunun altı çizilen açıklamada, “Ülkemiz; Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK, PYD, YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırarak hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak ve bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönmeleri için Barış Pınarı Harekatını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için tehdit unsuru olduğu ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir” denildi.

- “BARIŞ PINARI HAREKATI; BÖLGENİN BARIŞ VE İSTİKRARINA KATKI SUNACAK, YENİ BİR İKLİMİN OLUŞMASINA VESİLE OLACAKTIR”
Harekatın bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağını ve yeni bir iklim oluşumuna vesile olacağı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle Terör örgütü PKK, PYD, YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek, Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağına inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklim oluşumunu sağlayacaktır.”

- “BELEDİYE MECLİSİ OLARAK DEVLETİMİZİN VE KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDAYIZ. MADDİ VE MANEVİ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Harekatın başarılı bir şekilde sonuçlanacağına inancın tam olduğu vurgulanan açıklamada en önemli hususlardan birinin de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması olduğu belirtildi.
Türkiye’nin daima Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduğu işaret edilen açıklamada, “Şu anda gerçekleştirilen harekat, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış pınarı Harekatında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.Bu konuda Devletimize ve ordumuza maddi, manevi her türlü desteği vereceğiz. Bu bağlamda her türlü desteği vermek üzere Belediye Başkanına yetki veriyoruz” ifadelerine yer verildi.
Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan, toplantının ardından Belediye Meclis üyeleri ile bir süre sohbet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.