TARLADA ÇIKAN YANGIN ORMANLIK ALANA SIÇRADI

TARLADA ÇIKAN YANGIN ORMANLIK ALANA SIÇRADI

Asayiş Yayın: 31 Temmuz 2015 - Cuma - Güncelleme: 31.07.2015 11:56:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2822 okunma
Google News

TARLADA ÇIKAN YANGIN ORMANLIK ALANA SIÇRADI

Tuna İŞLEYEN / DHA

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde tarladan çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında yaklaşık 3 hektar zirai alan yanarken, yarım hektar ormanlık alan yandı. 

  Olay, Tavşanlı ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Kışlademirli köyü Elmalık mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, anızdan çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile diğer bazı tarlalara ve ormanlık alana sıçradı.

  İtfaiye ve Alo 177 Yangın İhbar Hattı ekiplerine haber veren Kışlademirli köyü sakinleri, köylüyü de yangın için seferber etti. Tavşanlı İtfaiye, Tavşanlı ve Emet Orman İşletmeye ait 6 söndürme aracı tarafından yangına müdahale edilerek yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

  Ormanlık alana sıçrayan yangın daha fazla büyümeden söndürüldü. Yapılan incelemede, yaklaşık 3 hektar zirai alan yanarken, yarım dönüm ormanlık arazi yanarak zarar gördüğü belirlendi.

  Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Mehmet Erginbay ve Orman işletme şefleri olay yerinde gerekli incelemeleri yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.