TARİHİ ODUN FIRINI PORJESİ

TARİHİ ODUN FIRINI PORJESİ

Kültür Yayın: 03 Mart 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 03.03.2014 18:29:18
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
3948 okunma
Google News

Nida Olçar Tarihi odun fırını projesine el konulmasına tepki olarak bir yazılı basın açıklamasında bulundu.

Yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; 

"Yaklaşık 1 aydır  Sıtkı Usta nın tarihi odunlu Fırınının projesine Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve Babamın kardeşi Hüsnü Olçar tarafından el konulduğu için HAKLI  Olarak HAK Arayarak MÜCADELE Vermekteyim!!! Bugün İstanbul’dan ve Kütahya’dan abilerimden karşı tarafın yaptığı basın açıklaması metnini aldım.Çok üzüldüm ,cevap hakkımı aynı anda kullanmak istedim.

UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu Çağrımıza geri Dönerken !!Japon,Amerkalı,Fransız ve Hollanda gibi Dünya’nın tanınmış Sanatçıları Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e,Sayın Başbakanımız R.TayyipErdoğan’a,Bakanımız Ömer Çelik’e ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’a sayısız destek mektubu ve dilekçesi gönderilmeye başlanmışken…. Sosyal Medya da Sıtkı Usta’nın Fırını Kültür Hazinemiz korunsuz başlıklı imza kampanyası başlamışken !! Kütahya ‘nın Bürokratları ve Sivil Toplum örgütleri benim Dilekçelerime Sessiz kalırken !! İmar İşleri Müdürü Tüm Bilgisayarlardan Sıtkı Usta ya ait bilgileri silmek ile TEHDİT EDERKEN ! Bu hafta Ulusal bir ülkenin devlet televizyonu konu ile ilgili yıkımı izlemek ve haber yapmak için Kütahya ya gelicekken!!

 

Hüsnü Olçar’ın basın açıklmasına Cevaplarım Aşağıda ki Gibidir:

Hüsnü Olçarın bu şekilde açıklama yapmasının tek nedeni Aileyi üzmek , yıpratmak ve Ailenin Ticaretine engel olmaktır.Sıtkı Usta’nın vefatından sonra bitmek tükenmek bilmeyen Miras paylaşımına  Kütahya nın önde gelen işadamlarından İbrahim Durmaz ,AlaaddinÖzekmekçi,Ali Temizerler araya girerek  bizzat şahitlik etmişlerdir..Babamın atölyesinin etrafındaki arsaları satın alarak benim o dönemde babamdan kalan banka borçlarını ödediğimi ,alım gücümün olmadığını bilerek Binanın bana devrine arsaları almam durumunda şart koşulmuştur Hüsnü Bey binayı şahitler huzurunda apartman yapacağım diyerek almıştır.Rahmetli babam adına kurulacak Müze için bu binanın uygun olmadığını ,kaçak yapı olduğunu belirtmesi üzerine biz binadan taşınmaya razı olduk.

 

Şimdi Soruyorum: Nereden Çıktı bu Sıtkı Usta Okul İşi ? Kanunen Sıtkı Olçar’ın yasal mirasçılarının rızası ve imzası olmadan İsmi ASLA KULLANILAMAZ . Gerçekten Dünya ca Ünlü Sanatçı Abinizi adını yaşatmak istiyorsanız eğer ŞAHŞIMA VE İŞLERİME ENGEL OLMAYINIZ,BIRAKIN DA ARTIK YOLUMDA YÜRÜYEYİM.Ben 3,5 yıldır babamın adını yaşatma mücadelesi verirken siz neredeydiniz? Babamla hiçbir ortaklığınız bulunmadığı halde, yıllarca aile ilişkileriniz düzgün olmadığı halde, Çinicilikten hiç anlamadığınız halde ,Nereden çıktı bu SEVDANIZ?

Madem abinizi bu kadar sevip sayıyordunuz ? Bıraksaydınız da Babamın OCAĞINI ben tüttürseydim Olmazmıydı ?

 

Sıtkı Usta’nın Dostları Ders Verecek demişsiniz:  Verdiğiniz isimler ile görüştüm asla böyle bir sey yok dediler.Benim babamın  sözünün  arkasında gerçek Dostları var Bilesiniz istedim.

Başkan İça’yada teşekkür etmişsiniz: Benim yasal sürem içinde beni oyuna getirerek belediyenin Müze için imkanlarını kullanarak yaptırdığı projeye Tapu sahibiyim diye el koydunuz.Şimdi de Daha bitmemiş müze için teşekkür ediyorsunuz, babamın şahsi eşyalarını da alıp kurmayı planladığınız yere getirip teslim etsinler diye mi ? Birde babamın adına bir mermer çeşme başı yapmışsınız,Belediye Başkanından ricada bulunmuşsunuz! Babamın adına yapılan bu çeşmeye kanuni mirasçısı olarak tek şartla izin veriyorum.Çeşme Belediye nin yani milletin cebinden çıkacak paralar ile talebiniz üzere Kooparatif Binasına değil, su ihtiyacı olan bir köye yada başka bir yere eğer gerçekten hayır amacıyla yapılacaksa dağdan suyunu kendi imkanlarınız ile getirerek parasını cebinizden harcamanız durumunda bu izni size veriyorum.

 

SITKI USTA’NIN ADI YASAL OLARAK RIZAMIZ OLMADAN HİÇ BİR YERDE KULLANILAMAZ.Bu tarz girişimlerin baba mesleğini yapan ocağını tütüten evladı olarak benim şahsıma ve ticaretime yapıldığını düşünüyor,yapılan bu işlerden duyduyum üzüntümü tarif bile edemiyorum.Bırakın artık babam mezarında rahat etsin.3 yıldır kol kırılır yel içinde kalır dedim ama artık sabrım taştı.Sizin kadar zengin olamam, herseyi  de para ile satın alamam belki ama, Ben Sıtkı Usta gibi Yürekli Mert bir ADAMIN ,Adam Gibi Kızıyım Bildiğim ve İnandığım  Doğruda Namusum ile  Dost Doğru sonuna kadar Mücadele ederek Yürürüm.Bize bu zulmü edenleri Allah a havale ediyorum.

 

SONUÇ OLARAK,

Kaybeden yine Kütahya olucak !Belediye Başkanı ve Hüsnü Olçarın işbirliği çerçevesinde Kütahya Çinicilik Tarihinin randımanlı yanan son Fırının projesi tarihe karışacak . Yunanistan Çömlekçileri teşvik ederken,Japonya ‘da en pahalı cadde üzerinde Odunlu Fırınlar halen çalışıyor. Amerika bu yanlışı Meksika Fırınlarını yakarak yaptı, şimdide yeniden canlandırmak için uğraşıyor. 1996 yılında  Japonya’nınKuyuşu Adasında oluşturulan “Dünya Çömlekçi Fırınları Açık Hava Müzesi” nde yer alan Sayın Güngör Güner’in “Kütahya Çini Fırını ve Anadolu Çömlekçi Fırını”nı  Kütahya da yıkılan diğer atölyelerden çizip göndermiş olduğu projelere göre inşa ettiler. Kütahya Fırınları yok edilmeye çalışıyor…Benim çocuklarım gidip Fırınlarımızı Japonya da görsün istemiyorum.Kültür Mirasımıza gücüm yettiğince sahip çıkacağım.Saygılarımla"

 

 

NİDA OLÇAR

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.