TARİHİ HAMAM'IN RESTORASYON İŞİ İHALEYE ÇIKIYOR

Kültür Yayın: 01 Ağustos 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 01.08.2018 18:59:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7218 okunma
Google News

TARİHİ HAMAM'IN RESTORASYON İŞİ İHALEYE ÇIKIYOR.

  ALTI AYDA TAMAMLANARAK BELEDİYE'YE TESLİM EDİLECEK

Moymul Mahallesi'nin simgeleşmiş yapılarından tarihi hamam'da restorasyon işlerine kurban bayramı öncesi start veriliyor. Şartname hazırlandı ve ihalesi perşembe günü saat 15:00'de yapılacak.

Moymul Mahallesi'nde bulunan tarihi hamamın restorasyon çalışmaları Kurban Bayramı öncesinde başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2013 yılında 1. Grup Korunması Gereken Kültür Varlığı olarak tescillenen binanın 2015 yılında başlayan projelendirme çalışmaları nihayet kurulun onayından geçerek ihale aşamasına geldi.

Çok hassas bir çalışmanın yürütüleceği projenin ihalesi 2 Ağustos Perşembe günü saat 15:00'de gerçekleştirilecek. Daha sonra 1 hafta içerisinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Firmanın da çalışmalarına Kurban Bayramı öncesinde başlaması, 6 ay içerisinde de tamamlayarak Tavşanlı Belediyesi'ne teslim etmesi bekleniyor.

 

Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2018 programında yer alan restorasyon çalışmalarının kısa sürede bitirileceğini söyledi. Başkan Güler "Moymul mahallemizin simgeleşmiş binalarından birisi olan tarihi hamam için nihayet ihalemize onay geldi. Bilindiği üzere Kültür Varlıkları tarafından tescillenen binalarda kendi başımıza işlem yapmamız mümkün değil. Biz projemizi hazırladık, kurula sunduk. 2863 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince taşınmaz Kültür Varlıklarının yapı esas ve denetimlerine dair yönetmelikler var. Buna ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Teknik Şartnameleri bulunuyor. Bu doğrultuda ilgili kurumun çalışma sisteminden tutunda, kullanılacak malzemelere kadar tavsiyeleri ve belirlediği yenileme kriterleri oluyor. Biz bu bağlamda en doğru şartnameyi hazırlayarak ihaleye çıkıyoruz. Yüklenici firma Perşembe günü belli olacak ve Kurban Bayramı arifesinde çalışmalarına başlayacak. Şimdiden Tavşanlı'mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.