TARİH YOLCULUĞU’NA ÇIKTILAR

Kültür Yayın: 04 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.10.2021 14:08:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1086 okunma
Google News

ÖĞRENCİLER TAVŞANLI HÖYÜK’TE “TARİH YOLCULUĞU’NA” ÇIKTI

 

Geçtiğimiz yıl hazırlıkları tamamlanan ve bir süre önce Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ile Kütahya Valisi Ali Çelik’in katıldığı törenle kazı çalışmaları başlayan Tavşanlı Höyük’te binlerce yıllık tarihi eserler gün yüzüne çıkartılıyor.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan’ın başkanlığında sürdürülen çalışmaları Özel Yıldız İlköğretim Okulu’nun öğrencileri yakından inceleme fırsatı buldu. Öğretmenleriyle birlikte kazı evine gelen minikler burada kazı alanından çıkartılan eserlerin yıkanma ve bir araya getirilme süreçlerini gözlemledi.
Daha sonra Tavşanlı Höyük’e geçen öğrenciler buradaki çalışmalara katılarak büyüklerine yardım etti. Kazı ekibi miniklerin ziyaretiyle moral bulduklarını ifade ederken, geçmişten 4 bin yıl önce kullanılan ev eşyalarının kalıntılarını bulmanın heyecanını yaşayan birçok öğrencide şimdiden öğretmenlerine “Arkeolog” olmak istediklerini belirtti.
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son bulurken, kazı başkanı Doç. Dr. Erkan Fidan, öğrencilerin bu tür ziyaretlerinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.