TANITIM ETKİNLİKLERİNE BÜYÜK İLGİ

Kültür Yayın: 17 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 17.05.2016 09:58:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5817 okunma
Google News

 TANITIM ETKİNLİKLERİNE BÜYÜK İLGİ

Tavşanlı Belediyesi ve Üretici Bayanlar Birliği tarafından Ada Mesire Alanı'nda düzenlenen Satış ve Tanıtım Etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 3 gün boyunca Amfi Tiyatro Alanında anaokulları ve ilkokul öğrencilerinin gösterileri ilgiyle takip edilirken,  Sakarya'da düzenlenecek Halk Oyunları Türkiye Finallerinde Ege Bölgesi'ni temsil edecek Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibinin gösterisi ayakta alkışlandı.

Amfi Tiyatro'da Cumartesi akşamı sahne alan yerel sanatçıların Türk Sanat Musikisi Konseri ise Ada Mesire Alanına farklı bir hava kattı. Tiyatro alanı ve piknik alanlarını dolduran vatandaşlar Habip Can, Yasin Yıldız ve Ahmet Şakrak'ın seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Üretici Bayanlar Birliği etkinlik alanında bulunan vatandaşlara şehitlerimizin ruhu için lokma dağıttı. Etkinliklerin son gününde ise öğle saatlerinde Tekvando gösterisi, akşam saatlerinde ise Türk Tasavvuf Musikisi konserine yer verildi. Tuncer Türkyılmaz ve ekibi Kapıda Kul Olanlar programını hava muhalefeti nedeniyle Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirdi. Konser öncesi Terziler Odası da yöresel kıyafetlerin sergilendiği bir defile sundu. Elna Moda Evi, Melek Demiralp sanat atölyesi ve Nehir Terzinin defilesi büyük ilgi gördü.

Etkinlikler ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Ali Özden, Tavşanlılı ev hanımlarına yöresel tatlar ve geleneksel eşyalar üretimi konusunda destek olduklarını, tanıtım faaliyetlerine de önem verdiklerini söyledi.  Ali Özden açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "  Tavşanlı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan ev hanımlarının üretime katılması, ev ekonomisine katkı sunması ve ilçemize ait yöresel ürünlerin genç nesillere aktarılması adına yürütülen faaliyetlere her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu faaliyetler arasında yer alan fuarlarda bizim için vazgeçilmez unsurlar olmuştur.  İstanbul,  Ankara,  Antalya ve Bursa illerinde gerçekleştirilen fuarlara Tavşanlılı Üretici Bayanların el emeği, göz nuru ürünleriyle katılması için elimizden gelen tüm desteği sunmaktayız. Üretici bayanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.