TAHA HASAR DANIŞMANLIK MUHTARLARLA BULUŞTU

Gündem Yayın: 30 Ekim 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2017 16:50:53
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
5147 okunma
Google News


Taha Hasar Danışmanlık yöneticileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Taha Hasar Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Haliloğlu, “Son 10 yıl içinde ölen veya sakatlanan kim varsa bire bir görüşmek istiyoruz. Bizler o vatandaşlarımızın tazminat haklarını vermek istiyoruz” diye konuştu.
Hilton Garden Inn Otel’de, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Taha Hasar Danışmanlık firması yöneticileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Taha Hasar Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Haliloğlu, Ege 1. Bölge Hasar Danışmanı Bölge Müdürü Sevcan Erdoğan, Ege 2. Bölge Hasar Danışmanı Bölge Müdürü Serpil Özdemir, Hasar Danışmanı Muhammed İdris Haliloğlu, Hasar Danışmanı Yunus Emre Haliloğlu, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, Kütahya Engelliler Zafer Spor Derneği Başkanı Ümran Öztürk, Yeşilay Derneği Kütahya Şube Başkanı Nuri Çetin ve diğer STK temsilcileri ile 84 köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Türkiye’de yaşanan trafik kazalarıyla ilgili sunumun ardından konuşan Taha Hasar Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Haliloğlu, firma hakkında bilgiler verdi. Son 10 yıl içerisinde trafik kazasından dolayı hayatını kaybeden veya sakatlanan vatandaşların tazminatlarını hukuki bir çerçevede ödeyen bir kurum olduklarını ifade eden Taha Hasar Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Haliloğlu, “Yaşanan kaza sonrası vatandaşlarımızın haklarının gitmemesi için bizlere müracaat etmesi istiyoruz. Vatandaşlarımızın haklarını savunabilmesi için bilinçlendirilmesi gerekiyor. Muhtarlarımızdan ve stk temsilcilerimizden isteğim, son 10 yıl içinde ölen veya sakatlanan kim varsa bire bir görüşmek istiyoruz. Bizler o vatandaşlarımızın tazminat haklarını vermek istiyoruz” diye konuştu.
‘KAPILARINA KADAR GİDİP,
TAZMİNAT ÖDEYELİM DİYORUZ’
Taha Hasar Danışmanlığı bünyesinde, genel merkezde 20 ve Türkiye genelinde ise 43 avukat ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz Haliloğlu, “Trafik kazalarından dolayı ülkemiz genelinde maalesef yüzde 80’inde bilgisizlik hakim. Örneğin, 3 yıl önce kolu kırılan bir vatandaşımız, ‘Kolum nasıl olsa iyileşti. Ben bundan ne alabilirim ki’ diyor. Bizlerde temsilcilerimiz vasıtasıyla kapılarına kadar gidip, ‘Gelin müracaat edin, size tazminat ödeyelim’ diyoruz. Sadece kol kırılmasından dolayı 30 bin ile 40 bin lira arasında tazminat almak mümkün. Trafik poliçelerimizi yaparken, genel mantığımız trafik polislerinin aracımızı bağlamaması ve bu yüzden ceza yazmaması yönünde. Ama trafik poliçesini incelediğiniz zaman oradaki haklarınızın neler olduğunu, ne kadar olduğunu ve nerelere müracaat edilmesi gerektiğini göreceksiniz. Gece yarısı meçhul biri tarafından bir yayaya çarpıldı. Öldü veya yaralandı. Vatandaşlarımız, ‘Allah rahmet eylesin, Allahtan geldi’ diyor. Elbette her şey Allah’tan ama hakkımızı da almalıyız. Sigorta poliçeleri yapılırken, farklı başlıklar var ve buradan kaynaklı 8 milyar liralık para birikmiş durumda. Bu fonda biriken para, hiçbir yere aktarılamıyor. Bu tarz faili meçhullerde vatandaşımız hakkını alsın. Bu paralar oralarda birikmesin. Bizde şirketimiz olarak bu noktada yardımcı oluyoruz” dedi.
‘1 MİLYAR LİRALIK
ÖDEME YAPTIK’
Sadece geçen yıl, Türkiye genelinde 1 milyar liralık ödeme yaptıklarına dikkat çeken Haliloğlu, “Kapı kapı dolaşıp, vatandaşlarımıza çantacı zihniyetiyle poliçe satmaya çalışan ve onları mağdur eden firmalar var. Farz edelim ki bir vatandaşımızın çocuğu öldü. Tazminat hakkı 300 bin lira. Danışman firma sigorta şirketine gidip, ‘Biz aramızda anlaşıp, bunu bir an önce ödeyelim’ diyorlar. 300 bin liralık alacağa rağmen, sigorta şirketiyle yapılan anlaşma sonucunda bu rakam 100 bin liraya kadar düşüyor. Bir de aracı parasıyla birlikte vatandaşın 200 bin lira eline geçmesi gereken para, 80 bin lira verilerek vatandaşımız mağdur ediliyor. Biz bunun önüne geçmek için buradayız” diye konuştu.
‘VATANDAŞLARIMIZIN TAZMİNAT
HAKLARINI VERMEK İSTİYORUZ’
Kütahya’da 2016 yılında 459 ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini hatırlatan Haliloğlu, “Türkiye’de Kütahya’da en fazla ölümlü yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiği 38’nci il durumunda. Nüfus oranına vurulduğu zaman bu rakamlar yüksek. Türkiye’de trafik kazasından dolayı ölenlerin oranı ise 1,1’dir. Yaşanan kaza sonrası vatandaşlarımızın haklarının gitmemesi için bizlere müracaat etmesi istiyoruz. Vatandaşlarımızın haklarını savunabilmesi için bilinçlendirilmesi gerekiyor. Muhtarlarımızdan ve STK temsilcilerimizden isteğim, son 10 yıl içinde ölen veya sakatlanan kim varsa bire bir görüşmek istiyoruz. Bizler o vatandaşlarımızın tazminat haklarını vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantı katılımcıların soruları ve cevaplanması ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.