Sütçülük ile geçimini sağlayan ailenin 3 büyükbaş hayvanı telef oldu

Asayiş Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 11:53:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4871 okunma
Google News

 

 

Sütçülük ile geçimini sağlayan ailenin 3 büyükbaş hayvanı telef oldu

 

 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir evin ahırında bulunan 3 büyükbaş hayvan, yemleme yapmak için gelen sahipleri tarafından telef olmuş halde bulundu.  
  Olay, akşam saatleri Tavşanlı İlçesi Ada Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan bir evin ahırında meydana geldi.
  Edinilen bilgiye göre, malulen emekli olan Mustafa Taşkın'a (50) ait ahırda akşam saatlerinde 3 büyükbaş hayvanının telef olduğunu gördü.
  Hayvanlarının telef olduğunu gören Mustafa Taşkın, komşularından yardım istedi. Bunun üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine konu hakkında bilgi verildi. Olay yerine gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri incelemeler yaptı.
  Ekipler, telef olan hayvanların ölüm sebeplerini tespit edebilmek için hayvanlardan parça aldı. İncelemelerin ardından telef olan büyükbaş hayvanlar imha edilmek üzere olay yerinden kaldırıldı.
  Ada Mahallesi Muhtarı Halil Oral, büyükbaşların çevreden zehirli veya ilaçlı otlardan dolayı telef olmuş olabileceğini belirtirken, sütçülük sayesinde geçimlerini sağlayıp çocuklarını büyüterek üniversite mezunu olmalarını sağlayan ailenin, mağdur olmaması için çözüm arayışında olduklarını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.