Sünnet Düğününde köçeklerin oyunu büyük ilgi gördü

Kültür Yayın: 22 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 22.08.2019 12:01:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2737 okunma
Google News

Sünnet Düğününde köçeklerin oyunu büyük ilgi gördü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Kastamonulu köçekler büyük ilgi gördü.

Tavşanlı ilçesinde 112 ATT görevlisinin oğulları sünnet töreninde Kastamonu'dan gelen köçekler büyük ilgi gördü.

Maviay Düğün Salonunda düzenlenen sünnet töreni öncesi evlerinin önünde toplanan davetlilere köçeklerin oyunu büyük alkış aldı.

Yeni Mahalle Bahtiyar sokak üzerinde toplanan davetlilere ilk olarak kurban kesildi. Yapılan dua sonrası davetlilere ikramlarda bulunuldu. Daha sonra Kastamonu'dan gelen köçekler kemençe, davul ve zurna eşliğinde hünerlerini gösterdiler.

İki oğlunun sünnet töreninde farklılık olmasını istediğini belirten Emre Öztürk, " Yöremizde düğün ve sünnet törenlerinde yapılmayan bir etkinlik olmasını istedik. Bunun için de organizatör arkadaşımız Deniz Uçarın da tavsiyesi ile köçek getirdik. Daha önce ilçemizde yapılmayan bir etkinliği de yapmış olduk. Gelen davetlilerimiz de oldukça memnun oldu" dedi.

Maviay Düğün salonunda devam eden sünnet merasimine çok sayıda davetli katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.