STAJERLER YURDA DÖNDÜ

Gündem Yayın: 04 Ekim 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2017 15:44:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2063 okunma
Google News

STAJERLER YURDA DÖNDÜ

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği Projelerindeki Son Hareketlilik grubu da Kütahya’ya ulaştı..

2016 teklif çağrısı dönemindeki başarılarıyla adından söz ettiren Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2016 yılının Aralık ayında başlattığı beş hareketliliğin sonuncusunu tamamlayarak yurda döndü. 2 Temmuz tarihinde başlayan son hareketlilikte Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ile Seramik ve Cam teknolojisi Alanlarından toplam 23 öğrencinin Almanya hareketliliği başarılı bir şekilde tamamlanarak ilimize gelmişlerdir. Bu hareketliliğe okuldan 3 öğretmen ve 1 idareci de Refakatçi olmuştur. Proje Yöneticisi Okul Müdürü Hüdaverdi YAZAR’ın yaptığı açıklamada “Proje kapsamında Almanya’da uygun işletmelere yerleştirilen öğrenciler 3 hafta süre ile bu işletmelerde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanında farklı kültür/ırk/dil ve dindeki meslektaşları teorik ve pratik bilgi paylaşımını geliştirmeleri, mesleki ve teknik yabancı dillerini geliştirmeleri ve öz güven kazanma, empati kurma, ekip ruhuna sahip olma, yeni teknolojiyi etkin takip edebilme, iletişim becerilerini artırmaları, farklı kültürleri tanıma/tanıtma ve yaşama fırsatını yakalayarak kişisel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamaları, takım ruhu ile çalışabilme, İş disiplini, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli tedbirleri alma, sosyal ve kültürel farkındalık oluşturma konularında kazanımlar elde ederek yurda dönmüşlerdir. Öğrencilerimiz ve refakatçi öğretmenlerimiz elde ettikleri bu kazanımları diğer hareketliliklere katılan öğrencilerle birlikte eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulda yapacakları yaygınlaştırma faaliyetleriyle diğer öğretmen ve öğrencilere aktararak farkındalık oluşturacaklardır. Türkiye’de Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilen ikinci okul olarak daha önce adından sıkça söz ettiren okulumuz 2016 dönemine ait toplam üç proje ve beş hareketlilikte Almanya ve Avusturya’ya bünyesindeki sekiz alandan toplam 83 öğrenci 17 öğretmen ve idareci olmak üzere 100 katılımcı göndermiştir. Projeleri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yerinde denetlenmiş ve Uzmanlar tarafından olumlu not verilerek beğeni kazanmıştır. Ayrıca Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER ve Müdür Yardımcısı Hamdi SARIÖZ tarafından da İzleme ve değerlendirmesi yerinde yapılan projenin yaygınlaştırma faaliyetleri devam etmekte olup proje 1 Ekim 2017 tarihinde sona erecektir. Her birisi ilimizi ve ülkemizi tanıtan ve gönüllü kültür elçisi olan öğrenci ve öğretmenlerimiz staj faaliyetlerinin dışında kalan vakitlerde de Fransa/Paris, Belçika/Brüksel ve Hollanda/Amsterdam şehirlerine de günübirlik kültürel gezilerde düzenlemişlerdir. Okulumuz yeni eğitim öğretim döneminden başlayarak 2021 yılına kadar 225 başarılı ve proje kriterlerine uyan öğrenciyi Avrupa’nın değişik ülkelerinde mesleki eğitime gönderecektir. Bu faaliyetlere katılmak isteyen öz güveni yüksek öğrencileri okulumuza bekliyoruz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.