Sokak röportajında soğuktan çatıdan düşen güvercin tedavi edildi

Yaşam Yayın: 19 Ocak 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 19.01.2022 11:36:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1098 okunma
Google News

Sokak röportajında soğuktan çatıdan düşen güvercin tedavi edildi

 

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde havların eksi dereceleri gösterdiği şu günlerde canlılar da bitkin düşüyor.

Tavşanlı ilçesinde bir muhabirin sokakta röportaj yaptığı anda çatıda soğuktan etkilenerek düşen kuş kameralara yansıdı.

Röportaj yapan muhabir ve vatandaş soğuktan etkilenen güvercini veterinere götürerek tedavisini yaptırdı.

 

 

Veteriner Hekim Mustafa Sevilmiş, " İklim koşulları değiştiğinden dolayı sokak hayvanlarımız şu an aç. Tarım Orman Müdürlüğümüz yabani hayvanlar için gıda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor ama sokaktaki canlılarımız kediler, köpekler, kumrular, güvercinler veyahut evden kaçan muhabbet kuşları bakıma ihtiyaç duyuyor. Bunun için evlerimizin önlerine su ve yem koyabiliriz. Ancak sokakta bu günlerde sularının donmasından dolayı günlük ilave edilmeli. Sokak hayvanlarının vücut ısılarının normal gelmesi için beslenmesi gerekiyor. Yoksa bu soğuk havalar ölüme sebebiyet verebiliyor. Vatandaş olarak duyarlı olmamız gerekiyor. Ayaklardan soğuk alan sokak canlıları katalepsiye yani kas sertliğine gitmeye başlıyor. Bunun için yapmamız gereken şey duyarlı olmak. Bir kap yem bir kap su bir can demektir." diyerek bu soğuk günlerde vatandaşların daha çok duyarlı olmalarını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.