SİMAV'DA TOMOGRAFİ TÖRENİ

SİMAV'DA TOMOGRAFİ TÖRENİ

Sağlık Yayın: 01 Kasım 2013 - Cuma - Güncelleme: 01.11.2013 16:30:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2826 okunma
Google News

Vali Şerif YILMAZ, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Mithat EKİCİ, Başkanlar, Simav Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Mesut KARACA ve idarecilerin de katılımları ile tomografi cihazının açılış töreni gerçekleştirilmiştir.

Bilgisayarlı tomoğrafi cihazının hizmete girmesi nedeniyle Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi.
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, bu tür teknolojik cihazların eskiden büyük illerdeki hastanelerde bulunduğuna vurgu yaptı. Önceleri çekim için aylarca beklendiğini dile getiren Ekici, günümüzde sağlıkta gerçekleşen dönüşümle birlikte bu tür sorunların geride kaldığına dikkat çekti.
Ekici, konuşmasında teknolojik donanımı yüksek önemli bir cihazın Simav'a kazandırılmasında desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile milletvekillerine teşekkür ettiklerini bildirdi.
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'da konuşmasında, yeni bir birimin açılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Cihazın Simav'a kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bakanlık bürokratlarına teşekkür eden Vali Yılmaz, geçen hafta çıktığı yurt dışı gezisinde yabancıların sağlık alanındaki değişimler nedeniyle Türkiye'deki tedavilerle ilgili beklenti ve taleplerini gördüğünü, bundan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duyduğunu söyledi.
Türkiyenin hükümetin koymuş olduğu "Sağlıkta Dönüşüm Programı Projesi" sayesinde artık dünya ölçeğinde sağlık hizmetlerinin sunumunda örnek gösterilen bir ülke konumuna geldiğine vurgu yapan Vali Yılmaz, "Bu gün hizmete aldığımız bilgisayarlı tomooğrafi cihazı sayesinde hastalarımızın Tomografi ve MR'lar rahatlıkla çekilebilecek. Başka hastanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Bugün geldiğimiz noktada emeği geçen başta Hükümetimiz olmak üzere, Sağlık Bakanlığımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah muhtaç etmesin, ama eksikte etmesin. Ben bu gün hizmete aldığımız cihahızımın ilçemize, insanımıza, hastanemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Karaca'da cihaz hakkında katılımcılara teknik bilgiler sundu.
Bilgisayarlı tomografi cihazı açılışından sonra Vali Şerif Yılmaz polikliniklerde muayene olmaya gelen vatandaşlarla da görüşerek istek ve arzularını dinledi.
Törende Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karakaya, Simav Jandarma Komutanı Sayit Bayramoğlu, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Müftü Yakup Yüksel, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Ak Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı'da hazır bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.