Simav'da Kick Boks Rüzgarı Esti

Spor Yayın: 07 Ağustos 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 07.08.2019 15:13:20
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
2011 okunma
Google News

Simav'da Kick Boks Rüzgarı Esti

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Türkiye Kick Boks Federasyonu Kütahya İl Temsilciliği, Gençlik Spor İl - İlçe Müdürlüğü ve Simav Belediyesi tarafından düzenlenen Kick Boks Şampiyonası, Eynal Kaplıcaları'nda, 11 ilden 255 sporcunu katılımıyla ilk kez gerçekleştirildi.

2 gün boyunca geç saatlere kadar süren heyecanlı ve zevkli müsabakalar Simavlıların büyük beğenisini kazanırken, maçlar sonunda 1.lik kupasını Bursa'dan Hareketli Yaşam Merkezi S.K.; 2.lik kupasını Eskişehir'den Erk Gym S.K. alırken; 3.lük kupalarını da Kütahya'dan Ejderya S.K. ve Ankara Mertsan S.K. almaya hak kazandı.

 

 

Simav Eynal'daki voleybol sahasına Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan ring ve tatemi de gerçekleştirilen maçlar hava sıcaklıkları nedeniyle akşam saatlerinde başlayıp, geç saatlere kadar devam ederken; Eynal'daki misafirlerin büyük ilgisini çekti. Çok sayıda vatandaş gözünü kırpmadan maçları izledi.

İlk gün tartı ve kuraların çekilmesiyle başlayan şampiyona 2. ve 3. Gün yapılan maçlarla tamamlandı. Müsabakalara Ağrı Pars Arena Spor Kulübü, Ankara Mertsan Spor Kulübü, Bilecik Pazaryeri S.K., Burdur Gençlik Spor, Bursa Hareketli Yaşam Merkezi Sk., Bursa Harun Alan S.K., Bursa Tempo Gençlik Merkezi S.K., Eskişehir Erk Gym S.K., Eskişehir Gökmeydan S.K., Eskişehir Gençlik Merkezi S.K., Kütahya Ejderya S.K. ve Kütahya Gençlik Merkezi S.K. katılırken; maçları yönetmek üzere Kick Boks Federasyonunca Milli Hakemlerimiz Kütahya'dan Fatma ÇAKIR, Bursa'dan Mustafa OFLUOĞLU, Ankara'dan Akın ORTAKÇI, Hakan ÖZDEMİR, Turan İZCİ, Mersin'den Havva KUPLAY, Bölge Hakemi Kocaeli'den Buket ÖZTÜRK TOKER, Aday Hakemlerimiz Ankara'dan Özgür ŞENGÖNÜL, Kütahya'dan Muharrem Fatih KOÇ, Sait SARI, Seçil KARAMAN ve Malike EDİZ görevlendirildi.

Bu arada katılan 255 sporcunun Simav ilçemizde konaklaması konusunda azami gayret gösteren Simav Erkek Öğrenci Yurdu İşletmecisi genç ve başarılı iş adamı Emrah KORKMAZ'ın gayretleri aynı zamanda Simav'a olan sevdasının bir göstergesiydi. Keza Hacı Mümtaz Kahve & Kuruyemiş ve Nur Çerez İşletmecileri Muhlis ve Fatih KOÇ, Erk Group Ltd. Şti ve Tıplamaz Ticaret da katkıları ile organizasyona destek vermiş oldular.

Milli Hakem ve müsabakaların baş hakemi olarak yöneten ilimiz İl Hakem Kurulu Başkanı Fatma ÇAKIR'ın programı sunması ve İstiklal Marsının okunmasıyla başlayan seramoninin açılış konuşmasını İl Temsilcisi Ahmet ARABACI: "Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştirmemizde katkıda bulunan Simav Belediye Başkanımız Adil BİÇER, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah GAYRET, DPÜ Besyo Müdürü Prof. Dr. Adnan ERSOY, Gençlik Spor Simav İlçe Müdürü Mustafa SAPMAZ ve sporcularımızın konaklamasını sağlayan Emrah KORKMAZ'a, 112 Sağlık ekiplerine, Jandarma teşkilatına, basın mensuplarına, destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve sektöründe Dünya markası olan Keramika Seramik'e teşekkür ederken; Federasyon Başkanımız Sayın Salim KAYICI'nın selam ve başarı dileklerini iletmek istiyorum.

Simav'ımız ülkemizin en önemli termal bölgelerinden birisi ancak yeterli şekilde tanıtılmadığı kanaatindeyiz. Bunun gerçekleşmesi için de ilgili kuruluşlarla birlikte misyon üstlenmek istedik. Kick Boks Federasyonu başkanımızın son günlerde sıkça kullandığı "Herkes bir gün Kick Boks Yapacak" sözünün gerçekleşmesine payımız olsun istiyoruz ve bu nedenle Kick Boksu Emet'e, Simav'a, Tavşanlı'ya, Dumlupınar'a taşıyoruz ve gördük ki Simav Kick Boksu çok sevdi, Kick Bokscular da Simav'ımızı çok sevdi. Bu arada bu organizasyona çeşitli illerimizden katılan sporcu, Antrenör, İdareci ve Hakemlerimize teşekkür ediyor, hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah GAYRET ise; "Bu turnuvanın Simav'da gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımıza spor yaptırırken, bir yandan da onların yanlış yollara sapmasını engellemek, onları kendi örf, adet ve geleneklerinde, kendi milli ve manevi değerlerinin şuurları içerisinde birer vatandaş olarak yetiştirmek istiyoruz. Yarınımızı bu gençlere emanet edeceğiz, ülkemizin geleceği bu gençlerle şekillenecek. İşte bu anlayışla çalışmalarını sürdüren Kick Boks Federasyonumuz ve Kütahya İl Temsilciliği uygulamış oldukları organizasyonlarla, verdikleri eğitimlerle ve ilçelerde de bu sporu yaygınlaştırmak için gösterdiği gayretle her türlü takdiri haketmektedir.

Kick Boks alanında önemli başarılara imza atılmasını sağlayan İl Temsilcimiz Ahmet ARABACI, Temsilci Yardımcısı ve Milli Hakem Fatma ÇAKIR ile diğer antrenörlerimize ve bu sporu yapan sporcularımıza, onların kıymetli velilerine teşekkür ediyorum. Simav'da bu organizasyonda bulunmaktan mutluyum, Simav Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DPÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Adnan ERSOY: "Bir Simavlı olarak ilçemizde böyle bir organizasyon yapılmasından çok mutlu oldum ve bu organizasyonun Simav'ımızda karşılık bulduğunu, çok ilgi çektiğini ve beğenildiğini görmek ayrıca beni sevindirdi. Çünkü bu organizasyonun Simav'da yapılması için İl Temsilcisi Ahmet ARABACI abimize baskı yaptım. Kendileri de bizi kırmadılar, iyi ki yapmışız, organizasyona katılan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize başarılar diliyorum, çok teşekkür ediyorum" dedi.
Simav Belediye Başkanı Adil BİÇER: "Simav Belediyesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sporun ve sporcunun her zaman yanında olacaktır. Çok değerli Federasyon Temsilcisi Sayın Ahmet ARABACI abimiz bize böyle bir taleple geldi ve bizde bunu memnuniyetle karşıladık. Simav Belediyesi olarak üzerimize düşen her ne varsa bunu yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Bugün çok isabetli karar aldığımızı fark ediyorum. Şampiyona boyunca hemşerilerimizden çok olumlu dönüşler aldık. İnşallah bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bu turnuvayı daha sonraki seneler, daha ileriye, daha güzele, daha profesyonele nasıl taşıyacaksak bu işi bilen kişilerle, bu işi yapmaya hazır olduğumuzu huzurlarında söz veriyorum.

Eynal Kaplıcaları güzide bir alan, dışarıdan gelen ekiplerimizin Eynal Kaplıcalarını ve şehrimizi görmelerini bu vesileyle olumlu buluyorum. Bizlerde sizlerle bu müsabaka sayesinde tanışmış olduk. İnşallah bu dostluğumuzu daha ileriye götüreceğiz. Sporda centilmenliği, taraftarlığı ve başarıyı biz burada sizlerle beraber gördük, müşahede ettik. Bundan dolayı da mutluyum. Şehrimizde böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinden de onur duydum, şeref duydum. Emeği geçen değerli esnaflarımıza ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Sporcularımıza bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum. Allah yollarını açık etsin" dedi.

Ring ve tatemide yapılan Kick Boks müsabakalarını izleyen Simav Kaymakamı Türker Çağatay HALİM: "Kick Boks farklı bir spor dalı, Bu turnuvanın Simav'da yapılması farklı duygular yaşattı, farklı bir deneyim oldu. Bilhassa Simav Belediye Başkanlığına öncülük yaptıkları için, Federasyon üyelerine de bu etkinliği Simav'da yaptırdığı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Protokol üyeleriyle, antrenörlere, hakemlere ve katkı sağlayanlara plaket ve Dünya markası Keramika Seramik'in çay setinin verilmesinden sonra, Şampiyonanın final maçlarıyla tamamlanarak, Zafer kupasının sahipleri belirlendi.

İlimizden katılan sporculardan Umut Doğan KİRAZ, Selahattin GÜRENSOY, Gamze Nur ÖZER, Hamza Bugay YASAN, Battal ÜNLÜ, Nazmi BAYINDIR, Ali CANAN, Ferdi ÜZÜLMEZ, Mahdi NORUZİ şampiyon olarak Altın madalya alırken; Atilla TÜRKER, Duygu TETİK, Elif AKSAN, Seçkin AKEREN, Alperen YAŞAR, Umut KAYA, Ramazan ARMAN Gümüş madalya; Muhammed Osman ÇİL, Ahmet Eren YAMAN, Asya TÜRKER, Ahmet DOĞRU, Kaya AKKAYA, Eda YILDIRIM, Ayşe YAMIK, Fatma DUYSAK, Hamza Furkan DEMİRCİ, Emre DURSUN, Ahmet İlhan DÖNMEZ, Yahya Ahmet ÖĞÜTÇÜ, Ali İhsan KAYA, Hasan Basri GÜNGÖR, Mehmet AKTAŞ ise bronz madalya almaya hak kazandı. İlimiz takım olarak üçüncülük kupasını almaya hak kazandı. - DORUK

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.