ŞİFA ZEHİR OLMASIN PROJESİ

Gündem Yayın: 10 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 10.04.2018 18:59:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1957 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN “ŞİFA ZEHİR OLMASIN PROJESİ”NE DESTEK
Şifa kaynağı ilaçlar yerinde kullanıldığında hayat kurtarıcı olurken, yanlış kullanıldığı takdirde ise ölümlere neden olan bir zehir haline dönüşüyor. 

Doğru ilaç kullanımı, ilaçların atılmaması ve dökülmemesi noktasında vatandaşları ve öğrencileri bilinçlendirmek isteyen Kütahya Ali Güral Lisesi öğretmen ve öğrencileri harekete geçti, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Şifa Zehir Olmasın” adlı projeyi hayata geçirdi.

Ali Güral Lisesi Müdürü İsmail Baş, Kimya Öğretmeni Zehra Taşçıoğlu, Bilgisayar Öğretmeni Ersin İlaslan ile projede yer alan öğrenciler Feyza Aydın, Berkay Yavuz,  Alper Duman, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgiler verdiler. 

Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden Ali Güral Lisesi Müdürü İsmail Baş, proje grubu öğrencilerinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir doktor tarafından doğru ilaç kullanımı konusunda eğitildiğini, 8 okulda da konuya ilişkin seminerler düzenleneceğini söyledi. 

Şifa Zehir Olmasın projesi için bir de kamu spotu hazırladıklarını belirten Ali Güral Lisesi Müdürü İsmail Baş, Kütahyalıları bilinçlendirmek amacıyla kamu spotu hazırlayacaklarını, hazırlanan kamu spotunda başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere ilin önde gelen isimlerine yer vermek istediklerini kaydetti.

Kamu spotunda yer alacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Şifa Zehir Olmasın” projesine destek olmaktan mutluluk duyacağını söyledi. 

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Çocuklarımızı hayata bağlayacak, hayatı anlamalarını sağlayacak, kendi sorumluluklarını da onlara yükleyecek güzel bir çalışma olmuş. Bu projeyi düşünenlere ve projeyi hayata geçirip uygulayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Temalı işler mutlaka bir sonuç veriyordur. Belli bir konu odaklı çalışmalar mesajını daha net veriyordur. Geniş kapsamlı olan çalışmalarda bazen mesajı iletme zorluğumuz oluyor; ama atık yağlar, ilaç kullanımı gibi net mesajı olan konularda çocuklarımız inşallah aldıkları rolü topluma da yansıtıp daha net bir mesaj vermiş olurlar. İnşallah bu, çocuklarımızın yalnızca eğitim hayatlarında değil, iş hayatlarında ve toplum hayatlarında sosyal sorumluluk projeleri içerisinde olması gerektiği fikrini olanlara aşılar öyle devam ettirirler” diye konuştu. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.