“Şiddetle kınıyoruz”

Gündem Yayın: 22 Kasım 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2017 14:45:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3494 okunma
Google News
 
 
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen ortak basın açıklamasında Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki gösteren STK’lar soyismi ile bağdaşmayan kişinin Kütahya’yı temsil ettiği izlenimine kapılınmaması gerektiğine dikkat çekildi.
 
Katıldığı televizyon programında Boşnaklara yönelik sarf ettiği sözler sonrasında toplumun tüm kesimlerinden tepki toplayan Rasim Ozan Kütahyalı’ya Kütahya’daki STK’lardan da tepki gösterildi.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın açıklamasına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın, Kütahya Bosna Hersekliler Derneği Bşk. Rasim Bayram, Kütahya Esnaf Odaları Başkanı İbrahim Yiğit, Türk-İş Kütahya İl Temsilcisi Eşref Erden, Kütahya Mimarlar Odası Başkanı Erkan Morkoç, Kütahya İnşaat Müh. Odası Başkanı Mehmet Tekin, Kütahya Muhtarlar Derneği Bşk. Zekeriya Yılmaz, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam katıldı.
STK’lar adına ortak basın açıklamasını okuyan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın; “Kütahya Selçuklu’nun kalesi, Osmanlı’nın sancağı, Şehzadeler ve Evliyalar şehri, Osman Bey’in büyüdüğü toprak. Hayme Ana’nın kabrinin mekanı. Kurtuluş Savaşı’ndaki şehitlerin diyarı, kuruluşun ve kurtuluşun memleketi. Kütahya, adı kutsaldır, onurludur, şereflidir” vurgusu yapıldı. 
Açıklamada; “Rasim Ozan Kütahyalı ismi ile maruf kişi her ne kadar Kütahyalı soyadını taşıyor olsa da, Kütahya ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını biliyoruz. Bu kişi, halkımızın mozaik yapısı içerisinde önemli bir yeri olan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti ve yadigarı olan Boşnak kardeşlerimize hakaret derecesindeki saldırısından büyük üzüntü duyduk. Kendisini şiddetle kınıyor ve Boşnak kardeşlerimizden özür dilemesini bekliyoruz. Kullandığı isim ile Kütahya’mızın adına zarar veren bu kişinin adına bakıp da Kütahya’yı temsil ettiği izlenimi edinilmemesini kamuoyundan önemle rica ediyoruz” denildi.
Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kütahya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, bahse konu kişi tarafından kullanılan Kütahyalı soy isminin kullanılmaması gerektiğini ifade etti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.