Şentop 'tan Olçar' a ziyaret

Kültür Yayın: 09 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 09.03.2021 09:21:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2183 okunma
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Çini Sanatçı Nida Olçar’ı ve Kapadokya Sıtkı Sanat Galerisinde ziyaret etti.

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Kapadokya Bölgesine ziyaret gerçekleştirdi. Göreme’de Nevşehir Valisi ve il protokolü tarafından Sıtkı Sanat Galerisinde karşılanan Şentop’a programda Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Kütahya Milletvekili İshak Gazel eşlik etti.

 

 

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çini Sanatçısı Nida Olçar ‘ın 17 Mart ta TBMM şeref Salonun da Gerçekleştireceği Kütahya Koleksiyonu Sergisinin eserlerini yakından inceleyip çalışmalar hakkında bilgi alarak Galeride yer alan Kütahyalı Sanatçıların ürünlerini keyifle izledi. Daha sonra Ortahisar da bulunan İlk yerli ve milli balon üretimine başlayan Voyager Balon Fabrikasını gezerek Halis Aydoğan ve Teyfik Ölmez ‘den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

 

 

Yer ekibinin hazırladığı ilk üretilen “İstikbal Göklerdedir” yazılı Sıcak Hava Balonu uçuş alanını da inceledi. Ardından Avanos ‘ta bulunan Seramik Atölyelerini ziyaret eden Şentop, programını sonlandırdı. Ziyareti değerlendiren Kütahyalı Çini Sanatçısı Nida Olçar, ziyaretten büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Olçar, şunları kaydetti: “TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un Kapadokya Sıtkı Galerimize ziyaretleri ve Sanata, Sanatçıya verdiği değer benim için çok kıymetli.17 Mart ‘ta Meclis Şeref Salonu’nda sergilenecek Kütahya Meclis Özel Koleksiyonu eserlerinin ilk üretimlerini sayın başkanımız İle istişare etme imkanımız oldu. Çalışmaları çok beğenen Sayın Şentop aynı Serginin Eylül ayında İstanbul’da da gerçekleşmesini istediler. Çini desenleri ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde tekstil ile buluşuyor.9 aydır 20 kişilik ekip ve 6 iş ortağı firma İle bu proje üzerinde çalışıyoruz. Meclis Özel Koleksiyonu için hazırladığım desenleri Eşarplara, kravatlara, kol düğmelerine, ev tekstiline ve çinilere Aktardık.G20 Zirvesi, Hong Kong ve Katar ‘ da Türkiye’yi başarı İle temsilden sonra, büyük bir ekip ve emek ile Kütahya Çinisini ve Kütahya’mızı temsile hazırlanıyoruz.Sergi için çok heyecanlıyım, Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop Ve Kütahya Milletvekilimiz İshak Gazel beyin ziyaretleri bizlere büyük moral oldu. TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a, yıllardır desteğini htiğimiz Kütahya Milletvekili Sayın İshak Gazel Bey ‘e Bizleri yalnız bırakmayan Nevşehir Valisi Sayın İnci Sezer Becel hanım ve Nevşehir İl Protokolüne, programı titizlikle organize eden ortağım Voyager Balon Sahibi Teyfik Ölmez beye teşekkür ederim.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.