Şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı

Gündem Yayın: 16 Aralık 2016 - Cuma - Güncelleme: 16.12.2016 14:07:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4515 okunma
Google News

 

 

 

 Şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı

Tavşanlı ilçesinde Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları İstanbul’daki bombalı saldırıda şehit olan polis ve siviller ile Halep’te şehit olan siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı sonrası Arifağa Camii avlusunda emekli müftü Ahmet Yaşar Çakmak’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Hüseyin Özkan, yaptığı açıklamada, “İstanbul Beşiktaş’ta, Çevik Kuvvet Polislerimize ve vatandaşlarımıza yönelik yapılan terör saldırısında ne yazık ki yine onlarca cana kıyılmış ve yine geride gözü yaşlı aileler kalmıştır. Üzüntümüzü ifade etmek için kelimeler yetersiz kalmaktadır.

Bu hain saldırıyı yapan maşalar ve arkalarındaki savaş baronları şunu bilsinler ki, yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır. Bu canlara kıyanlar hem bu dünyada hem de Rabbimin huzurunda hak ettikleri en büyük cezayı göreceklerdir.

Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Şehitlerimize Allah’tan (cc) Rahmet, yaralılarımıza Rabbimizden acil şifalar diliyoruz. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık z ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır.  Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, İstanbul’da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Askerimizi ve polisimizi şehit verdik ve vermeye devam ediyoruz. Artık yeter. Sabrımızı daha fazla sınamasınlar. Bu hain saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak ve milli birliğimizi bozamayacak” dedi.

Özkan açıklamanın devamında Halep gündemine de değinerek şunları söyledi; “ Bugün Halep’te tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas rejimi, Emperyalist Rusya ve İran hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleridir. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Yaşanan katliamlar karşısında İslam Dünyasını harekete geçmeye çağırıyoruz”

Gıyabi cenaze namazı sonrası tekbirler getirilerek terörü ve katliamları lanetleyen sloganlar atıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.