ŞEHİTLER İÇİN OKUNAN HATİMLERİN DUASI YAPILDI

Gündem Yayın: 14 Temmuz 2017 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2017 19:10:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2988 okunma
Google News

ŞEHİTLER İÇİN OKUNAN HATİMLERİN DUASI YAPILDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyası kapsamında Kütahya’da 2 bin 371 hatim indirildi.
 
Cuma namazı öncesinde il genelindeki tüm camilerde olduğu gibi Ulu Cami’de de bütün şehitlerin ruhlarına ithafen düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim Ziyafeti’nin ardından okunan 2 bin 371 hatm-i şerifin duası yapıldı.
 
İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“MİLLETİN DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR EDİLDİ”
 
En büyük bozgunun dini duyguların istismar edilerek yapıldığını belirten İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Millet olarak sahip olunan birlik ruhu ile darbe girişimi bertaraf edildi. Cenab-ı Allah, o karanlık gecede bu millete aydınlığı lütfetti ve o hainlerin kirli emelleri boşa çıktı. Bunun için rabbimize sonsuz hamdı senalar olsun inşallah. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, tarih boyunca en büyük bozgunculuk ıslah etme adı altında yapılmıştır. En büyük bozgunculuk din kisvesine bürünerek milletin dini duyguları istismar edilerek yapılmıştır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi sergilediği onurlu duruşu, sıradan bir duruş değildi. Nesiller boyunca hatırlanacaktır. O gece yapılmak istenen, bu milletin umudunu, mazlumların bu coğrafyadan beklentilerini ve ümitlerini tarumar etmekti” diye konuştu.
 
“KENDİLERİNE KUL OLMAYA DAVET EDENLERE İTİBAR ETMEYECEĞİZ”
 
15 Temmuz hain darbe girişiminden çıkarılacak derslerin olduğuna dikkat çeken Hazırlar, İslam dininin sahih kaynaklardan öğrenilmesi gerektiğini kaydetti. Hazırlar, “Onlara hamilik yapanları, akıl hocalığı yapanları asla unutmayacağız. Yüce dinimizi sahih kaynaklardan doğru bir şekilde öğrenmek için gayret göstereceğiz. Kalbimizi, aklımızı, ruhumuzu, irademizi başkalarına teslim etmeyeceğiz. Bizi, Allah’a kulluk yerine kendilerine kul olmaya davet edenlere asla itibar etmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla ihmal etmeyeceğiz” dedi.       
                
Programın sonunda Kütahya İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vatandaşlara ikramda bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.