Şehitler için hatıra ormanı

Yaşam Yayın: 22 Mart 2018 - Perşembe - Güncelleme: 22.03.2018 12:03:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4612 okunma
Google News

 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hatıra ormanı oluşturdu.

Fidan dikme etkinliği Tavşanlı Kütahya karayolu Kayı Köy yakınlarında gerçekleştirildi.

 Tavşanlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Şehitler Hatıra Ormanı alanına fidanlar toprakla buluşturuldu.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı," Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılım ile ağaç dikme törenini Denetimli serbestlik müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdik. Denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin eğitim iyileştirme ve rehabilitasyonu ile topluma yeniden entegre edilmesini yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda 21 Mart Dünya Orman gününde dikkate alarak yükümlülerle birlikte bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferini andık ve ordumuz Afrin'de mücadelesine devam ediyor. Şehitlerimiz oldu, Allah mekanlarını Cennet eylesin. Biz de burada onlara ithafen ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, "Her yıl Denetimli Serbestlik ve Orman müdürlüğümüzün yapmış olduğu fidan dikim faaliyetlerine katılmaktayız. Bu tür çalışmalar bu vatanımız için çok değerlidir. Bir fidan dikmek, bir canı toprakla buluşturmak, bir ağacı güldürmek bizim elimizdedir. Peygamberimizin de dediği gibi kıyamet de kopsa, elimizdeki fidanı dikmekle mükellefiz. Ağaç çok önemli. Cennet vatanımızın ağaçla yeşermesi ve güzelleşmesi için bu anlamda çok kıymetli. Ağaç dikme çalışmalarını bizlerin bizahati yapmamız gerekiyor. Çocuklarımıza da bunun önemini aşılamamız gerekiyor. Burada edindiğimiz bilgilere göre de fidan dikimi sonrası ileriki zamanda bakımlarının da gerçekleşeceği söylendi. Bu yönüyle bu çok önemli." dedi.

Ağaç dikim programına Kaymakam Yüksel Kara, Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Ağır Ceza Reisi Muttalip Yakar, Denetimli Serbestlik Müdürü Özgür Bozat daire amirleri, hakim ve savcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.