Şehit Polis Murat Ködük Kütahya'da Toprağa Verildi

Gündem Yayın: 20 Nisan 2017 - Perşembe - Güncelleme: 20.04.2017 18:47:42
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3502 okunma
Google News

TUNCELİ'de düşen helikopterde şehit olanlardan polis memuru teknisyen 44 yaşındaki evli 3 çocuk babası Murat Ködük memleketi Kütahya'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit polis memuru Murat Ködük'ün cenazesi dün akşam saatlerinde uçakla Kütahya'ya getirildi. Ködük'ün cenazesi bugün Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak ilk olarak babası Mustafa Ködük ve annesi Zahide Ködük'ün oturduğu Osmangazi Mahallesi Mermer Sokak'taki 2 katlı evin önüne getirildi.

ŞEHİDİN ANESİ: BABANIN EVİNE GEL OĞLUM

Baba Mustafa Ködük ile anne Zahide Ködük, ikinci kattaki camları olmayan pencereden oğullarının tabutuna baktı. Şehidin Zahide Ködük, "Babanın evine gel oğlum. Babanın evine geldin mi?" diye seslendi. Zahide Ködük'ün yanında duran bir kadın polis sesleniş üzerine gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi Ayten Ködük de Türk Bayrağına sarılı tabuta el salladı. Fenalaşan anne Zahide ve baba Mustafa Ködük, 112 ambulansına alındı.

Helallik istenmesi ve okunan duadan sonra şehidin cenazesi törenin yapılacağı Ulu Camii'ne götürüldü. Buradaki törene şehidin babası Mustafa Ködük, annesi Zahide Ködük, şehidin eşi Ayten Ködük, çocukları 20 yaşındaki Mustafa, 15 yaşındaki Merve Nur, 9 yaşındaki Melike Nur, şehidin 2'si erkek olan 4 kardeşi, yakınları, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Ak Parti'li Kamil Saraçoğlu, Ak Parti milletvekilleri Vural Kavuncu, Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur ile çok sayıda kişi katıldı.

Öğle namazını ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit polis memuru Murat Ködük'un tabutu cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin eşi Ayten Ködük tabutun yanına gelerek 'Hakkını helal et. Bak oğlun da burada, gözün açık gitmesinö dedi.

Şehit polis Murat Ködük, götürüldüğü Kütahya Polis Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Yakınları, Murat Ködük'ün amcasının oğlu İbrahim Ködük'ün de 25 yıl önce Şırnak'ta jandarma er olarak vatani görevini yaptığı sırada çığ düşmesi sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.