"SAVCIMIZ KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİNİ KINIYORUZ"

"SAVCIMIZ KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİNİ KINIYORUZ"

Gündem Yayın: 02 Nisan 2015 - Perşembe - Güncelleme: 02.04.2015 18:19:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3236 okunma
Google News

SAYIN SAVCIMIZ MEHMET SELİM KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİNİ KINIYORUZ,  SİYASİ AMAÇLAR İÇİN KULLANILAMAZ..

CHP İl başkanı    Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz Savcı Kiraz’ın Şehit edilmesini kınadı;

 “İstanbul Çağlayan Adliyesinde görev yapmakta ve gezi davalarına bakmakta olan Sn. Savcımız Mehmet Selim Kiraz terör eylemi esnasında hayatını kaybetmiştir. CHP olarak hayatını adalet dağıtmaya adamış bir hukuk insanının, Sn. Cumhuriyet Savcımızın katledilmesi bizleri derinden üzmüştür. Berkin Elvan’ın polis tarafından katledilmesini araştıran ve sonuca çok yaklaşan Sn. Savcı’mız Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetmiştir. Bu terör eylemini esefle ve nefretle kınıyoruz.

Ülkede katillerin korunması ve polis tarafından işlenen cinayetlerin aydınlatılmaması terör ortamını tetiklemektedir. Adalet sistemi adına yapılan bu terör eylemi de tasvip edilemez ve büyük bir trajedi ile sonuçlanmıştır.

Bizler bu terör eyleminin aydınlatılmasını, arkasındaki karanlık güçlerin açığa çıkartılmasını istiyoruz. Sayın savcımızın ölümü ile eylemcilerin ölü ele geçirilmesi bu cinayetin ardındaki karanlık güçlerin ortaya çıkartılması adına şüphelerimizi yoğunlaştırmaktadır.

Bu terör eylemi ve cinayetin ülkemizde ne yazık ki siyasi malzeme yapılarak kullanıldığına üzülerek tanık olmaktayız. Taziye evinin önünde adı konulmamış miting yapılması, Genel Başkanımız SnKılıçdaroğlu’nun yuhalatılması ve pet şişe fırlatılması gibi eylemlerle bu acı olayın siyasi rant aracı olarak iktidar partisi tarafından kullanıldığını görüyor ve bu saldırıları kınıyoruz. Sn Başbakan’ın siyasi söylemleri ve partimizi hedef gösteren açıklamalarını esefle kınıyoruz. Partimizi terör eylemlerinde hedef göstermeye çalışmak hiç kimsenin hakkı değildir. İlimizde Ulu Camide AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen şehit savcımız adına gıyabi cenaze namazı, namazda AKP pankartı açılması seçim atmosferinde bu acı olayın nasıl siyasi rantiçin kullanıldığını ortaya koymaktadır.

Bu iğrenç cinayet sonrası olayın demokratik hakları askıya almak ve polis devleti oluşturmak için kullanılmaya başladığını görüyoruz. Sn. Başbakan izin almadan kimse sokağa çıkamaz diyerek iç güvenlik yasası ile anayasal demokratik hakları askıya almayı hedeflediklerini ifade etmiştir. İç güvenlik yasasına meşruiyet kazandırmak için kullanılmaktadır. Bu üzücü olayın seçim öncesi ülkeyi germek ve kaosasürüklemek için kullanılması ciddi endişemizdir.

Bu iğrenç cinayetin arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkartılmasını, Berkin Elvan’ın ve polis kurşunuyla hayatını kaybeden vatandaşlarımızın katillerinin bulunarak adil bir şekilde yargılanarak cezalandırılmalarını istiyoruz.

Ayrıca Sn. Mehmet Selim Kiraz savcımızın katledilmesinin ayrıntılı bir şekilde araştırılması başta otopsi raporu ve vücudundan çıkarılan mermilerin niteliği gibi bulgular olmak üzere kamuoyu ile paylaşılmasını ve cinayetin bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz”.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.