SATHİ KAPLAMA ASFALT SEZONU AÇILDI

Gündem Yayın: 24 Haziran 2016 - Cuma - Güncelleme: 24.06.2016 19:38:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3392 okunma
Google News


Kütahya İl Özel İdaresi 2016 yılı sathi kaplama asfalt sezonunu açtı. 

Söğüt- Kozluca Yolu’nda düzenlenen açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Murat Koyak, Kozluca Köyü Muhtarı Ekrem Keskin, Söğüt Köyü Muhtarı Ali Şahin ile vatandaşlar katıldı.

“300 BİN TL ÖDENEK AYRILDI”

Kütahya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Arslan çalışmalar hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler verdi.  Arslan, “2016 yılında Özel İdare ve KÖYDES programları kapsamında İl Özel İdaresince 86,3 km BSK (Bitümlü Sıcak Karışım), 112 km 1. kat Asfalt, 72 km 2. kat Asfalt olmak üzere toplam 184 km Satih kaplama Asfalt yapımı planlanmış olup asfalt kaplama çalışmalarına Merkez ilçeye bağlı Söğüt -Kozluca köy yolundan başlanmıştır. Bu yıl 19 milyon 500 bin TL, Özel İdare Ödeneği ve 2 milyon 880 bin TL KÖYDES Projesi ödeneği olmak üzere bu çalışmalara 22 milyon 380 bin TL ödenek ayrılmıştır. Sayın Valimiz tarafından startı verilen Söğüt-Kozluca köy yolu 1. kat Asfalt kaplaması çalışması için 300 bin TL ödenek ayrılmış olup, söz konusu yol 7 m platform genişliğinde asfalt kaplama olarak trafiğe açılacaktır” dedi.

“GRUP KÖY YOLLARI 5 YILDA BİTECEK”

Grup köy yollarının 5 yıl içinde bitirileceğini belirten Aslan, “Şu anda 42 civarında köyümüz asfaltsız, genişletme yapıldığı için.  700-750 km civarında grup yolumuz var. Bu grup yollarının tamamını belli bir onarımdan geçirerek 7,5 metre genişliğe getirmeye çalışıyoruz. Eski köy yollarının genişliği 5 metre, özellikle BSK ile yapılanları 7 metre yapıyoruz. BSK da şu anda 160 km’yi tamamladık. 4-5 sene içinde eğer bu hızla gidersek bitireceğiz. Geçen sene gelen ödeneklerle plentleri kurduk. Şehir içerisindeki asfalt şantiyelerini de taşıdık, onunla beraber 6 milyon liraya mal oldu. Bizim mesafelerimiz biraz uzun mesela Tavşanlı’da 75 km asfalt taşı, Domaniç'de 120 km’ye taşıdık. Maliyet ve zaman biraz uzuyor. Günde aşağı yukarı 7-8 metre BSK’yı döküyoruz. 7 metre platform genişliğinde, boya makinemizde yeni devreye girdi” dedi.

“GİDEMEDİĞİMİZ YOL YOK”

Karayolları standardında köy yolları yapıldığını belirten Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Eski valilerimizden, Sivas Valimiz Halil Rifat Paşa’nın, "Gidemediğin yer senin değildir." cümlesi bizler için hep bir örnek olmuştur. Hamdolsun bugün gidemediğimiz yol yok ama rahat gidemediğimiz yerleri de yol saymamaya başladık. Bizim insanımıza layık, Kütahyalılara en iyi standardı sağlayacak yol hizmetleri için de İl Özel İdaresi var gücüyle çalışmakta. Geldiğimden beri öğrendiğim, takip ettiğim bilgiler kadarıyla Kütahya’da güzel bir altyapı oluşturulmuş. Araç parkımız, asfalt plentlerimiz yenilenmiş, ödeneklerimiz planlanmış. Hem satıh kaplamamız hem de BSK asfaltlarımız için planlamalar yapılmış, daha iyisine ulaşma gayretimiz devam ediyor. Ben ekiplerimize kazasız, belasız, başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum. İnşallah birlikte olduğumuz süre içerisinde yol yapım çalışmalarını yerinde görerek, arkadaşlarımızla bu güzellikleri, bu neşeyi birlikte paylaşmaya çalışacağız. Ben emeği geçenlere, karar alanlara, uygulayanlara, çalışan işçilere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kütahya İl Özel İdaresi ekipleri Söğüt – Kozluca yolunda sathi kaplama asfalt dökümünü gerçekleştirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.