Sarıçam Ormanlarında Doğal Gençleştirme

Gündem Yayın: 17 Kasım 2017 - Cuma - Güncelleme: 17.11.2017 13:35:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3786 okunma
Google News


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlarımızın varlığını devam ettirmek ve gelecek kuşaklara daha rahat soluk alınabilecek bir ortam bırakabilmek için ormanların bakım çalışmaları yapılıyor.
Kütahya Orman İşletme Müdürü Kütahya ve Türkmen Orman İşletme Şefliklerinde Sarıçam’da Tabi Tensil Çalışmaları zamanında tamamlayarak sahadan çıkıldı.
Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Türkmen Orman İşletme Şefliği Sarıçam Tabi Tensil bölmesinde 31 Ha.  sahada tohumlama kesimi ve toprak işleme çalışmaları yapılırken, Kütahya Orman İşletme Şefliği Sarıçam Tabi Tensil Bölmesinde 39.7 Ha. sahada tohumlama kesimi, örtü temizliği ve toprak işleme çalışmaları tamamlandı.
Kütahya Orman İşletme Müdürlüğünün 2017 yılı programında yer alan tabi tensil çalışmaları kapsamında 2017 yılının bol tohum yılı olması nedeniyle programında yer alan sahalarda yapılan çalışmalar ile yaşını doldurmuş sarıçam ağaçları alınarak, ormanlık alan içerisinde gençlik elde edilmesi amaçlanıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.