Saraçoğlu’ndan İsmet Güral’a ziyaret

Ekonomi Yayın: 27 Aralık 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2017 12:45:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3301 okunma
Google News

Belediye Başkanı Saraçoğlu’ndan İsmet Güral’a ziyaret.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Macaristan Fahri Konsolosu ve Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral’ı fabrikadaki makamında ziyaret etti.  
Geçtiğimiz günlerde Macaristan’ın Pecs Üniversitesi tarafından “Doctor Honoris Causa” fahri doktora ünvanı alan ve bu ödülü Kütahya’ya adayan işadamı İsmet Güral’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Macaristan’da düzenlenen ödül töreninde İsmet Güral ve ailesini yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak olan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Güral’ı fabrikadaki makamında ziyaret ederek bir kez daha tebrik etti. Dünyanın en köklü üniversitelerinden biri olarak kabul edilen ve 1367 yılında kurulan  Macaristan’ın ilk Üniversitesi; 650 yıllık Pecs Üniversitesi tarafından Kütahyalı İşadamı İsmet Güral’a fahri doktora ünvanı verilmesi, her Kütahyalı gibi kendisini de gururlandırdığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu İsmet Güral’a başarılarının devamını diledi. 
Başkan Saraçoğlu, geçen hafta Ankara’da yapılan Uluslararası Kardeş Belediyeler toplantısında İsmet Güral’ın başarılı çalışmalarından söz edildiğini anlattı. Saraçoğlu, Ak Parti Yerel Yönetimler Teşkilatı üst düzey yöneticilerinin yanı sıra İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın,Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ile ilgili daire başkanlarının katıldığı toplantıda İsmet Güral’ın   örnek gösterildiğini söyledi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın başkanlığındaki toplantıda, “Kütahya ve Pecs şehirlerinin kardeş şehir olması, Dumlupınar Üniversitesi ile Pecs Üniversitesinin kardeş Üniversite ilan edilmesi İsmet Güral’ın üstün gayretleri sayesinde olmuştur” ifadelerini kullandığını belirten Başkan Saraçoğlu, “iki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin halen güçlü bir şekilde sürdürülmesinde de büyük destekleriniz var” dedi. 
İlki 1996 yılında Cumhurbaşkanı Arpad Gonz’dan, ikincisi 2011 yılında Cumhurbaşkanı Pal Schmitt’ten olmak üzere, sivillere verilen en yüksek madalya olan Macaristan Merit Nişanı alan ve Türkiye’de yabancı devlet Cumhurbaşkanlarınca iki kez bu madalya ile onurlandırılan tek kişi olan İsmet Güral’a  Fahri doktora verilmesindeki en önemli nedenlerden bazıları; Macaristan ile Türkiye ve Pecs ile Kütahya arasında sağlam bağlar kurulması yönünde;  Fahri konsolosluk, kardeş şehir, kardeş üniversite, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk –Macar İş Konseyi Başkanı gibi çeşitli rolleri nedeniyledir.
Her fırsatta “dünyada önceliğim Türkiye, ülkemde önceliğim Kütahya” diyerek memleket sevgisini öne çıkaran İsmet Güral, şehrimizin gelişimi ve tanıtımı konusunda kendisine ihtiyaç duyulan her konuda desteğe ,göreve hazır olduğunu ifade etti. İsmet Güral; Kütahyamızda yatırımların önünün açılması için yatırıma ve yatırımcılara mutlaka yardımcı olunması gerektiğini ve bu konuda her kesimin üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti ve bu konuda Sayın Başkan Saraçoğlu ile görüş birlikteliğinde olduklarını belirtti.  “Kütahya’mızda birlik ve beraberlik sağlandıkça pek çok konuda daha başarılı olur, sorunlara çözümler buluruz. Biliyorum ki ben, çekirdek ailem ve çalışma arkadaşlarımla birlik, beraberlik ve bütünlük içinde çalışmasam, iş hayatım da dahil bütün bunları yapmam mümkün değil”  dedi ve birlik-beraberliğin önemine vurgu yaptı. 
İsmet Güral, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve çalışmalarında başarılar diledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.