Şaphane'ye Yüksek Öğrenim Yurdu

Şaphane'ye Yüksek Öğrenim Yurdu

Ekonomi Yayın: 01 Temmuz 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 01.07.2015 14:39:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4218 okunma
Google News

Şaphane'ye Yüksek Öğrenim Yurdu

Şaphane Yüksek Öğrenim Yurdu tamamlanmak üzere.

Kütahya Ak Parti Milletvekili Vural Kavuncu yapılan yurt hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"Şaphane Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksek Okulu nedeni ile Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu bir ilçemiz. Öğrencilerin okul ve bölüm tercihlerinde barınma imkanları önemli bir etken olduğunu biliyoruz. Şaphane ilçemizde de bulunan Kredi Yurtla Kurumu öğrenci yurdu hem fiziksel yetersizliği hem de deprem güvensizliği nedeni ile bir süre önce boşaltılmıştı. Şaphane ilçemize yaptığımız ziyaretlerde gerek öğrencilerimizin haklı talepleri gerekse de AK parti ilçe başkanımız Murat Çakır’ın önümüzdeki eğitim dönemine yetişecek çözüm önerileri ile yerinde incelemelerde bulunmuştuk.

            Şaphane’de TOKİ güzel konutlar yapmış ancak talep yetersizliği nedeni ile bazı bloklar boş kalmıştı. Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerine teklifimiz sonucunda bu konutlarda yetkililer incelemeler yaptılar ve yüksek öğrenim öğrenci yurdu için uygun olacağına karar verdiler. TOKİ ile Kredi Yurtla Kurumu arasında bizim de aracılık ettiğimiz görüşmeler sonucunda toplam 4 blok, 96 daire yurt yapılmak üzere Kredi Yurtlar Kurumuna devir edildi. Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda bu konutların Eylül ayına kadar teşrifatının yapılarak gelecek eğitim dönemine hazırlanılması talimatını verildi. Böylece öğrencilerimizin yurt ihtiyacını, ev konforunda özel dairelerde karşılamış olacağız, bir yandan da yapılmış olan bu TOKİ yatırımı değer bulmuş olacak. Ayrıca yurt alanı bir istinat duvarı ile çevrilerek ayrı bir alan oluşturulacak.

            Bu ihtiyacın hızla çözümünü sağlayan Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’ya, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve Başkan yardımcısı Sami Er’e, konuyu yakından takip ederek yerelde gerekli katkıyı veren ilçe başkanımız Murat Çakır’a teşekkürlerimi sunarım. "

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.