Sağlık Bilimleri Üniversitesi anma programı

Yayın: 14 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 14.07.2020 19:55:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2664 okunma
Google News

 Sağlık Bilimleri Üniversitesi anma programı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programı düzenlendi. “Gazi Meclis’te O Gece” konferansını gerçekleştiren Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Allah bir daha böyle bir gece yaşatmasın.” dedi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında KSBÜ’de gerçekleşen anma programı, “15 Temmuz Milli Birlik Destanı” sergisinin açılışı ile başladı.

Sergi açılışını protokol üyeleri kurdele keserek gerçekleştirdi.

 

 

 

 

VATANIN ÖNEMİ VURGULANDI

KSBÜ Rektörlük fuaye alanında gerçekleşen sergi programında, Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu açılış konuşması yaptı. Rektör Kavuncu, “Çok anlamlı bir haftanın hemen başlangıcındayız. Biz de üniversitemiz olarak bugünü, bu geceyi hafızamızda tekrar canlandırmak ve bunun anlamını, gelecekte bizleri bekleyen tehlikeleri tekrar hep birlikte gözden geçirmek vazifemiz. O geceyi yaşayanlar, o geceyi hissedenler, atmosferi bilenler, ki ben de Ankara’daydım, o geceyi yaşayanlardan birisiyim. Hakikaten unutulacak gibi değil. Biz üniversite olarak da, elbette birçok vazifemiz var. Araştırma, bilim üretmek, eğitim yapmak, vatandaşa hizmet vermek, topluma fayda sunmak. Ama bunların en başına hangisini koyarsanız derseniz; hani söz konusu vatansa gerisi teferruat oluyor ya. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, birliğimiz, beraberliğimiz olunca hepsinin üstünde oluyor bunlar. Birinci görevimiz bu.” diye konuştu.

 

 

“BU MİLLET BAŞINDAKİ YÖNETİCİ NASIL DAVRANIRSA, ÖYLE DAVRANIYOR”

Sergi açılışının ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından “Gazi Meclis’te O Gece” konferansı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ünüvar, o gece yaşananları kapsamlı bir şekilde anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu vurguladı. Ünüvar, “Bu millet başındaki yönetici nasıl davranırsa, öyle davranıyor.” dedi. Prof. Dr. Ünüvar, o gece mecliste yaşanan birlik ve beraberliği de vurgulayarak, “Allah bir daha böyle bir gece yaşatmasın.” ifadesini kullandı.

Konferans sonrası Rektör Kavuncu tarafından Ünüvar’a teşekkür edildi. Programın sonunda protokol üyeleri toplu fotoğraf çekildi.

Anma programına Kütahya Valisi Ali Çelik, T.C. Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.