SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Sağlık Yayın: 29 Haziran 2018 - Cuma - Güncelleme: 29.06.2018 09:55:33
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
7812 okunma
Google News

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilmesinin ardından Dumlupınar Üniversitesinden (DPÜ) alınarak Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine verilen Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi.
 
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri törenle hekimlik mesleğine adım attı.
 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı İsmet Özotraç, Kütahyalı iş adamları Rıza Güral ile İsmet Güral, bazı daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
“GURURLU VE MUTLUYUM”
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural yaptı. DPÜ Tıp Fakültesinin kuruluşunun 10. yılında 4. Mezun mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, “Mesleğinizi severek ve heyecanla yapın. İşiniz zor ve değerli. Halka karşı daima sevgi ve nezaket besleyin. Hastalarınıza iyi davranın, gülümsemenin gücünü kullanın. Tedavi için yalnız tıbbi bilgi yetmez; tedavi hastaya saygıyla başlar, sevgiyle tamamlanır. Hasta sırf insan olduğu için zaten saygıyı hak eder. Mesleğinizde saygıyla sevgiyi birleştirebilirseniz işiniz de kolaylaşacaktır. Para ve mevki hırsına kapılmayınız, hırs yapacağınız tek şey mesleğinizin zirvesine çıkmak olsun” dedi.
 
“ROBOT VEYA MAKİNE DEĞİLİZ”
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural’ın ardından dönem birincisi Şeyma Kahyaoğlu çıktı kürsüye. Öğretim üyelerine teşekkür etti, sağlıkta şiddete dikkat çekti. Doktorların da birer insan olduğunu hatırlatan ve kusursuz olmadıklarının altını çizen Kahyaoğlu, “Tertemiz hedeflerimize gün geçtikçe artan ve maalesef ki normalleşen sağlıkta şiddet yıkıcı bir balta vurmaktadır. Bizler bayramlarda, yaz tatillerinde, yarıyıl tatillerinde bile ailemizle vakit geçirmek yerine kapalı kapılar ardından ders çalıştık. Daha iyi olabilmek için geceleri saatler kurup uykumuzun en tatlı vaktinden uyandık. Doktor olabilmek için çocukluğumuzdan, gençliğimizden çaldık. Biz tüm bu emekleri sözlü ya da fiziksel şiddete uğramak için vermedik ya da kıymetli ailelerimiz bin bir emek bizi bunlar için okutmadı. Unutulmamalıdır ki kendisinden mucizeler yaratması beklenen hekim de en nihayetinde bir insandır. Yorulmadan, uykusu gelmeden, acıkmadan, aralıksız hasta bakabilen bir robot veya makine değildir. Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddete mesleğimize duyulan saygı ve itibarın yavaş yavaş yok oluşunu asla kabul etmiyor ve etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmaların ardından Tıp Fakültesi birincisi Şeyma Kahyaoğlu, mezuniyet kütüğüne adının yazılı olduğu plaketi çaktı.
 
“ÖVÜNCÜMÜZ VE GÜVENCEMİZSİNİZ”
 
Mezunları tebrik eden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Remzi Gören, “Bugün, tarihin en eski ve insana hizmet etmesi nedeniyle belki de en değerli mesleğine adım atan öğrencilerimizin mezuniyet törenlerinin gururunu birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesinde emekleri olan akademisyenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımız, yetiştirdikleri meslektaşlarıyla ne kadar övünseler azdır. Sizler eleştirel düşünmeyi ve öğrenmeyi öğrenmiş, araştırma becerisi kazanmış, yaşam boyu okuma alışkanlığı edinmiş, özgüvenli, etik değerleri, erdemi, topluma ve en önemlisi insana karşı sorumluluk duygusu gelişmiş birer hekimsiniz. Çalışma hayatınızda birçok engelle karşılaşacaksınız. Dilerim ki bu engellerin hepsini aşabilesiniz. Aşamadığınız engeller olsa bile sizi mutlu eden başarılarınız olacaktır. Bunların keyfini yaşamaya bakın. Diplomanızın size kazandırdığı hak ve yetkiyi asla ve asla kötüye kullanmayınız. Hayatınızı insanlık hizmetine adayınız. İnsan hayatına mutlaka suretle saygı gösteriniz ve bilgilerinizi insanlık aleyhine asla kullanmayınız. Sizler toplumu tanıyan, toplumun sorunlarına duyarlılık gösteren akıl ve bilimsellikle hastalarınıza yaklaşan hekimler olarak güzel ülkemizde sağlıklı bir toplum oluşturma görevinizde dayanışma ve uyum içerisinde çalışmalısınız. Sizler bizim övüncümüz ve güvencemizsiniz” dedi.
 
“KÜTAHYA HEKİM SİNANLARIN YETİŞTİĞİ BİR İL”
 
Hekim Sinan’ı yetiştiren Kütahya’dan mezun olmanın öğrencilere artı bir değer katacağını inandığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya farklı bir şehir. Kütahya Hekim Sinanların yetiştiği bir il. Hekim Sinan’ın yetiştiği ilden mezun olmak size farklılık katacaktır. Öğrencilerimizi ilimizden Kütahya’nın birer kültür elçileri olarak uğurlayacağız. Her zaman yanınızda yer almaya, destek vermeye gayret gösterdik, hocalarımızın çok büyük katkıları var. Son dönemlerde sağlık bakımından, fiziki yapılanma noktasında ve eğitim konusunda da Türkiye önemli bir noktaya geldiğini hep birlikte görüyoruz. Bunu göz ardı etmek mümkün değil. Avrupa’daki ve batıdaki örnek alabileceğimiz birçok ülkeden sağlık konusunda daha ileri noktadayız. Bunun da kıymetinin bilinmesini arzu ediyorum. Bu vesileyle aileleriniz ve sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
 
“SAĞLIK ORDUSUNA KATILDILAR”
 
Başarıyla mezun olan öğrencilerin sevinç ve mutluluklarını paylaştıklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerden Kütahya’yı unutmamalarını istedi. Hayattaki en büyük mutluluğun hak edilerek ulaşılan başarıda olduğunu ifade eden Vali Nayir “Öğrencilerimizin bugünkü mezuniyet başarısı hayatlarındaki başarı zincirinin son halkası. Öğrencilerimiz bugüne kadar eğitim hayatının her döneminde başarı kazanarak bir üst döneme geçtiler, en son tıp fakültesini kazanma başarısını gösterdiler, bu zorlu eğitimin sonunda da mezuniyet başarısını gösterdiler. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu başarı zincirine yeni halkalar ilave ederek hem kendi hayatlarının hem de ailelerinin gururu olarak bu başarı zincirini tamamlamış olacaklar. Öğrencilerimiz inşallah bundan sonraki hayatlarında da başarılarına yenilerini ilave ederler. Önemli bir görevi tamamlayıp sağlık ordusuna katıldınız. 7’den 70’e, 7 gün 24 saat hepimizin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti, sabrımızın da tükendiği bir zamanda sizlerin önüne gelip sizden hizmet bekleyeceğimiz bir alanda hizmet edeceksiniz.  İnanıyoruz ki almış olduğunuz aile terbiyesinden, görmüş olduğunuz fakülte eğitimine kadar bu necip milletin ihtiyaç duyduğu önemli hizmeti yapabilecek bir kıvama ulaştınız. Bu anlamda bizleri, fakültenizi, üniversitenizi ve ailelerinizi mahcup etmeyeceksiniz. Çok önemli bir görev yapacak, çok önemli bir hizmette bulunacaksınız. Hayatınızda en önemli tatmini de bu yapacağınız hizmetten dolayı kazanmış olacaksınız. Hayattaki mutluluklar çalışarak, gayret ederek elde edilen başarıda bulunmaktadır. Sizler bunu fazlasıyla hak ettiniz. Kökleri acı ve meyvesi tatlı olan bir meslekte sizler de inşallah hayatınızı geçirecek ve mutlu olacaksınız. Dileğimiz o ki bu görev yaptığınız, okuduğunuz illeri unutmadan, buradaki arkadaşlıklarınızı, kazanımlarınızı da dikkate alarak hayatınız mutlu bir şekilde geçsin. Bu kazanımlarınızın size ömür boyu hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile diğer protokol üyeleri tarafından Hipokrat Yemini eden 41 öğrenciye diplomaları verildi.
 
Toplu halde kep atan mezunlar hem üniversiteden mezun olmanın hem de yeni bir hayata başlamanın heyecanını birlikte yaşadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.