SAĞLIK BAKANI YARDIMCISI HALİL ELDEMİR

Gündem Yayın: 25 Eylül 2018 - Salı - Güncelleme: 25.09.2018 19:12:34
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2665 okunma
Google News

SAĞLIK BAKANI YARDIMCISI HALİL ELDEMİR’DEN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları yerinde görmek üzere Kütahya’ya gelen Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Nayir’in makamına geçti.
 
Ziyarette AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ile Ceyda Çetin Erenler, Kütahya İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş yer aldı.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’e Kütahya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi.
 
“KURULUŞUN VE KURTULUŞUN ŞEHRİ”
 
Kütahya’nın kuruluşun ve kurtuluşun şehri olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya önemli medeniyetlerin ayak izlerini taşıyan bir şehir. Bilecik gibi Osmanlı’nın kuruluşunda yer alan yerlerden biri. Domaniç ve Söğüt birlikte teslim edilmiş Selçuklu tarafından Osmanlı’ya hem de yine Bilecik gibi Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yer tutmuş. Her şehir de aynı sloganı kullanıyor, “Biz kuruluş ve kurtuluşun şehriyiz” diye. Bu güzel bir paylaşım. İlimizin yüzde 56’sı orman, topraklarımızda 36 değişik maden çıkıyor. 11 ayrı bölgemizde sıcak su havzamız var. Bunlar çok büyük kıymet ifade ediyor. Bu kültürlerin getirmiş olduğu sanat zenginliği var. Dolayısıyla zenginlikler şehri” dedi.
 
“4 İLDEN BİR TANESİ KÜTAHYA’”
 
Kütahya’nın dünyaca ünlü masal anlatıcısı Ezop, Seyyah Evliya Çelebi, Ressam Ahmet Yakpoğlu gibi isimlerin yetiştiği kıymetli bir il olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilme süreci hakkında da bilgiler verdi. Kütahya'nın en büyük eksikliğinin tanıtımda yaşandığını da belirten Vali Nayir, “Hem ülkemizde hem de uluslararası alanda baktığımızda Kütahya’yı iyi tanıtamadığımız kanaatindeyiz. Geçen sene güzel bir başarımız oldu. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girdik. Türkiye’deki 4 ilden bir tanesi olduk. Dünyada 180 şehir bu ağda. Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’deki tek şehiriz. Eğer o kanalı iyi kullanabilirsek çininin değerini ve tanınırlığını da artıracağız. Valiliğimiz, Kütahya Belediyesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Dumlupınar Üniversitesi, diğer STK ve basının destekleriyle güzel bir birlik oldu” dedi.
 
“SANAT, ZANAAT VE ENDÜSTRİ ALANI MUHAFAZA EDİLMELİ”
 
Çininin sanat, zanaat ve endüstri olmak üzere üç kısımdan oluştuğunu, üçünün de muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sanatın temelinde gayrimüslim tebaamıza kadar uzanan yollar var. Kudüs’teki Ermeni kiliselerinin tamamında Kütahya’dan giden çiniler yer alıyor, her bir çininin arkasında da Kütahya yazısı var. Camilerde olduğu gibi diğer ibadethanelerde de değerlendirilmiş. Çini denilince iki yer akla geliyor: İznik ve Kütahya. İznik tamamen saray destekli çalışmış, saray siparişlerini yapmış. Kütahyalı çini sanatçılarımız İznik’in sanatını da Kütahya’ya aktarıyorlar” diye konuştu.
 
Sağlık yatırımları, ihtiyaçlar ve talepler hakkında istişarede bulunulan toplantıda Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’e günün anısına çini pano takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.