SAFAHAT OKUMA VE ANLAMA YARIŞMASI 2018 FİNALİ

Eğitim Yayın: 06 Nisan 2018 - Cuma - Güncelleme: 06.04.2018 12:10:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2808 okunma
Google News

SAFAHAT OKUMA VE ANLAMA YARIŞMASI 2018 FİNALİ YAPILDI

         Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu yıl 14.sü düzenlenen Safahat Okuma ve Anlama Yarışması Finali 05 Nisan 2018 Perşembe günü saat 20.00 da Gediz Kültür Merkezinde yapıldı.

         Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat’ı Okuma ve Anlamı yarışması düzenlendi. Katılan herkese Safahat Kitabı armağan edilen yarışmanın amacı, Mehmet Akif Ersoy’u sevdirmek ve tanıtmaktır.

 

         Gediz Belediyesi tarafından organize edilen ve sponsorların destekleriyle düzenlenen dört ayrı yaş kategorisinde bu yıl birçok yarışmacı ön elemeye katılmış ve her kategoriden üçer kişi jüri tarafından finale bırakılmıştır.

 

         Yarışmadan önce bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunarak; “Gediz Belediye Kültür Etkinlikleri kapsamında Safahat’ı Okuma ve Anlama Yarışması bu yıl on dördüncü kez düzenlenmektedir.

 

Geçmişten günümüze ışık tutan bu kitabı okumak Mehmet Akif Ersoy’u anlamak hepimiz için önemlidir. Bu kadar ileri görüşlü, dünyayı okuyabilen ve yaşadığı çağın haricinde geleceğe de ışık tutabilen bu şairlerimizi herkesin okuması amacıyla bu yarışmaları düzenlemekteyiz. Bizim yapmak istediğimiz Mehmet Akif Ersoy Merhumunun bu çok önemli kişiliğinin topluma tanıtılması, bu değerli fikirlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasıdır. Safahat’ ı bu toplumda okuyan ve anlayan gençliği gördükçe son derece memnun ve mutlu oluyorum.

 

Yarışma süresince katılan herkese yüzlerce Safahat kitabı hediye ettik. Kültür etkinlikleri kapsamında yarışmalara sponsor olan firmalara, emeği geçenlere ve yarışmaya katılarak renk veren tüm yarışmacılara saygılar sunuyor teşekkür ediyorum” dedi.

 

Final Gecesi Gediz Kültür Merkezinde düzenlenerek jüri ve halkın huzurunda finalistler dinlenmiş ve derecelendirme yapılarak finalistlere ödülleri takdim edilmiştir. Yarışmanın ilk kategorisi olan 5-10 yaş kategorisinde Gazi İlkokulu’ndan Ravza Güzelyurt birinci, Kurtuluş İlkokulu’ndan Ahmet Esat Kara ikinci, Kurtuluş İlkokulu’ndan Esma Sena Alsancak üçüncü oldu.

 

         İkinci kategori olan 11-14 yaş kategorisinde Mehmetçik Ortaokulu’ndan Fatmanur Özdemir birinci, Fatih Ortaokulu’ndan Ceyda Özkan ikinci, 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu’ndan Emine Sena Demiray üçüncü oldu.

 

         Üçüncü kategori olan 15-18 yaş kategorisinde Evliya Çelebi Anadolu Lisesi’nden Sedef Demircan birinci, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rukiye Sena Akel ikinci, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yağmur Kıraç üçüncü oldu.

 

Dördüncü kategori olan 19 yaş ve üzeri yarışmacılarda Bayram Akarsu birinci, Emine Keçeci ikinci, Murat Soylu üçüncü olmuştur.

 

         Yarışma kategorilerinde birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere ise fotoğraf makinesi armağan edildi.

 

         Yarışmada dereceye girenlere verilen hediyelerden bilgisayar için, Alsancak Hazır Beton, Engin İnşaat, Gediz Un Sanayi, Taşkın Tarım sponsor oldu.

 

         Tablet için Akıllı Market, Daynex Bilgisayar-Güvenlik Sistemleri, Üçgen Bilgisayar ve Türk Telekom Serkan İletişim sponsor oldu.

 

         Fotoğraf Makinesi için de Cemil’in Yeri, GDZ Gediz Otel, Softeks Tekstil ve Yılmaz Palet sponsor oldular.


 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.