SITKI USTA BELGESELİ

Yaşam Yayın: 12 Mart 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.03.2018 11:16:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2974 okunma
Google News

TRT İç Yapımların koordinatörlüğünde  İrade Refizade Korukluoğlu' nun yapım ve yönetiminde  Sıtkı Usta 'nın vefatından sonra Ailenin açtığı özel arşivlerle yapılan ilk ve en kapsamlı belgeselinin ilk gösterimi  12 Mart Pazartesi TRT Diyanet kanalında saat 19:30 gerçekleştikten sonra yıl boyunca tekrarları tüm TRT kanallarında belli aralıklar ile yayınlanacak.

Çekimler Kütahya Sıtkı Osmanlı Çini Atölyesinde , Sıtkı Olçar çini müzesinde ve Kapadokya Sıtkı Art Galerisinde 15 gün  sürdü.

30 dk ve tek bölüm halinde gösterilecek belgeselin görüntü yönetmenliğini Uğur Hoşafçı Metin yazarlığını Gülden Özgün yaptı.

Sıtkı usta' yı belgesel de El verdiği çini sanatçısı Nida olçar anlatırken ismini taşıyan torunu Sıtkı olçar Buharalı temsil etti.

14 mart Çarşamba günü Sıtkı Usta'nın  Doğum gününde  Fatih Sultan Mehmet vakıf üniversitesinde kızının diliyle Sıtkı usta isimli bir konferans gerçekleşecek.

Nida Olçar, " Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyor ve onun adını heryerde yaşatmak ve Sıtkı bayrağını zirvede tutmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.