Rus Olga Evlilik Öncesi Müslüman Olup Oya Adını Aldı

Yaşam Yayın: 11 Haziran 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 11.06.2016 13:52:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3484 okunma
Google News

Alanya'ya tatile gelen Rus 38 yaşındaki Olga Titova, tanışıp gönlünü kaptırdığı aynı yaştaki Kütahyalı Arif Sami Ay ile nikah yapmadan önce müftülüğe giderek Müslüman oldu, Oya adını aldı.

Olga Titova, Antalya'nın Alanya ilçesinde avukatlık bürosunda çalışan Arif Sami Ay ile tanıştı. Olga ile Arif arasındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüştü. Evlenmeye karar veren çift nikah öncesi Arif Sami Ay'ın memleketi olan Kütahya'nın Hisarcık İlçesine geldi.

Olga Titova, İlçe Müftüsü Mustafa Arda rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Mustafa Arda, yaptığı konuşmasında eşlerin, İslamiyeti seçmek ve evlenmek suretiyle hayatlarının en önemli kararlarından ikisini vermiş olduklarını söyledi. Müftü Arda, çiftin dini nikahını da kıyarak, Oya adını alan Olga Titova'ya Mealli Kuranı Kerim, İslam İlmihali ve Temel Dini Bilgiler Kitabı hediye etti.

Arif Sami Ay, "Olga Müslümanlığı kabul edeceği söyleyerek bizden destek istedi. Bizler İslamiyeti anlattıkça daha çok hoşuna gitti ve bunun sonucunda Hıristiyanlığı bırakıp Müslüman oldu" diye konuştu.

Olga Titova da, "Arif ile tanıştıktan sonra İslamiyet'i araştırdım ve Müslüman olmaya karar verdim" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.