Ribat Camisi ve Kur’an Kursunun temeli törenle atıldı

Gündem Yayın: 09 Kasım 2017 - Perşembe - Güncelleme: 09.11.2017 15:32:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2500 okunma
Google News

Kütahya’da Ribat Camisi ve Kur’an Kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

100. Yıl mahallesinde yapılacak olan Ribat Camisi ve Kur’an Kursunun temel atma törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Ribat Camisi ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Altun, STK Temsilcileri bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Ribat Camisi ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Altun içerisinde kütüphane, çocuklar için kurs alanları planlanan caminin bilim merkezi olarak da hizmet vereceğini söyledi. Altun, “İnşa edeceğimiz Ribat Camimiz ve Kur’an kursumuzu hem mahallemizin hem de gelişen Kütahya’nın ihtiyaçlarını karşılama bakımından planladık. Bunun yanı sıra bölgede bulunan bin 500 kişilik Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtta kalan öğrencilerimiz ve yine bölgedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin kullanımına sunacağımız kütüphanemizle de önemli bir ihtiyaca cevap verecek şekilde planlama yaptık. Bin kişinin namaz kılabileceği bir cami, Kur’an kursu ve okul öncesi çocuklarımızın eğitim göreceği bir kurs ve yurt olarak ve içerisinde aşevi olan bir külliye şeklinde inşa edilecek bir bilim merkezi olarak düşündük” diye konuştu.

Camilerin İslam beldelerinin tapusu mahiyetinde olduğunu ifade eden Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş da camilerin içinin de doldurulabilmesi için çalışılması gerektiğini, temeli atılan Ribat Camisinde bu konuda çalışma yapılmasını ümit ettiğini söyledi.

Camilerin Kabe’nin birer şubesi olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Camiler, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle bizleri bir araya getirmesi gereken önemli yerlerdir. Camiler bu özellikleriyle de bin 500 senedir inşallah ülkemizde ve dünyada büyük bir özveri ve fonksiyonla bu görevi ifa etmektedirler. Mahallemizin bu acil ihtiyacını tespit eden derneğimize teşekkür ediyorum. İnşallah dışıyla ve içiyle bütün fonksiyonunu ifa edebilecek, görüntüsüyle buranın bir İslam memleketi olduğunu gösterecek ve gereken hizmeti yapabilecek bir yer olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın yapmış olduğu dua ile caminin temeli atıldı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.