RESMİ İLAN TARİFESİ

Gündem Yayın: 11 Nisan 2017 - Salı - Güncelleme: 11.04.2017 15:17:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4889 okunma
Google News

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Kolaylı’dan Bakanlar Kurulu’na çağrı:
RESMİ İLAN TARİFESİ 
BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, resmi ilan tarifesinin yenilenmesi konusunda Bakanlar Kurulu’na çağrıda bulundu. 
Yerel gazetelerin adeta can suyu olan Resmi İlanlara ilişkin fiyat tarifesinin, Basın İlân Kurumu Genel Kurulu'nun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca tespit edildiğini hatırlatan Kolaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Yerel gazetelerimiz ekonomik anlamda çok zor bir dönemden geçmektedir. Döviz fiyatlarında yaklaşık yüzde 20’lere ulaşan yıllık artış yaşandı. Dövizdeki artış sonucu, gazetelerimizin dövizle satın aldığı kâğıt, kalıp, film ve boya gibi zorunlu kullanım malzemelerin fiyatlarında da artış oldu. Bunun üzerine bir de başta SGK olmak üzere çeşitli işçilik giderleri ve vergiler de eklenince, yerel gazetelerimiz ekonomik anlamda zor günler yaşamaya başladı.”
Gazetelerin can suyu olan ve aylık zorunlu giderlerin karşılanmasında önemli rol oynayan Resmi ilan fiyat tarifesinin son olarak Mart 2016’da arttığını hatırlatan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Yerel gazetelerimiz Ocak ayından bu yana Bakanlar Kurulundan çıkacak kararı bekliyor. Mevzuat gereği, Basın İlan Kurumu Kasım Genel Kurulu’nda yerel gazetelerin Resmi ilan fiyat tarifesinin 12 TL’ye arttırılması kararı alındı ve bu karar Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere Ankara’ya iletildi. Şimdi Bakanlar Kurulu’nda çıkacak kararı bekliyoruz” dedi.
Resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayım ücretinin halen KDV hariç 10 lira 40 kuruş olduğunu hatırlatan TGK Genel Başkanı Kolaylı, yazılı açıklamasını şöyle tamamladı:
“Beklentimiz Ocak ayında yürürlüğe girmesi gereken yeni tarifenin hemen ele alınıp yürürlüğe girmesi. Bakanlar Kurulundan bu doğrultusunda karar çıkarsa, yeni tarife, Basın İlân Kurumu Teşkiline Dair Kanun’un 39. Maddesine göre Resmi Gazete’de yayımını takip eden aybaşından itibaren yürürlüğe girecek. Böylece yerel gazetelerimiz bir nebze de olsa rahat nefes alabilecek.” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.