Ramazan ayının ilk günleri havların yağışlı olması fırıncıları mutlu etti

Gündem Yayın: 01 Haziran 2017 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2017 10:53:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4530 okunma
Google News

Ramazan ayının ilk günleri havların yağışlı olması fırıncıları mutlu etti

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Ramazan ayı boyunca sıcak fırın karşısında işlerini yapan fırıncılar akşam olduğunda oruçlarını işyerinde açıyor.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde iftar ve sahurların vazgeçilmezleri arasında yer alan pide ve ekmek yapan fırın ustaları, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için çaba gösteriyor.

Ramazan ayı içerisinde farklı bir mesai uygulayan fırıncılar, iftara saatler kala hamurları yoğurmaya başlıyor.

İlçedeki fırıncılar, havların yağışlı geçmesine karşılık fırın ocağının ateşine rağmen oruçlarını da tutarak ibadetlerini yerine getiriyor. Durak Mahallesi Meydan Sokak üzerinde fırıncılık yapan Mustafa Özden (27), " Bu sene havalar oldukça serin ve biz fırıncılar için çok iyi. Ama insanlar ikindi vaktinden sonra çok telaş yapıyor ve yoğunluk oluyor. Akşamdan sonra da işlerimiz yoğun geçiyor, sahur için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hamursuz ekmek, simit ve Ramazan pidesi hazırlıyoruz. İftarımızı da akşam ezanı okunması ile birlikte işyerinde yapıyoruz” diyerek Ramazan ayının farklı bir manevi atmosferde geçtiğini ifade etti.  Müşteriler ise fırınlarda Ramazan ayında çok yoğunluk olduğunu ve yaklaşık 1 saat sıra beklediklerini belirttiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.