Prof. Dr. Vural Kavuncu Meclis Konuşması

Prof. Dr. Vural Kavuncu Meclis Konuşması

Siyaset Yayın: 03 Nisan 2015 - Cuma - Güncelleme: 03.04.2015 12:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3742 okunma
Google News

Prof. Dr. Vural Kavuncu Meclis Konuşması 

Prof. Dr. Vural Kavuncu'nun  TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu Kütahya'ya yapılan yatırımlarla ilgili Gündem dışı konuşma metni ;

"24. yasama döneminin son çalışma günlerinde Kütahya’da yapılan yatırımlar konusundakısa bir değerlendirme yapmak gerekti.

         Bir sevdadır Kütahya. Anadolu Beylerbeyliği, Germiyan’ın başkenti, şehzadeler şehriKütahya;tarihin, doğanın, kaplıcanın,sanatın kentidir. Osmanlı İmparatorluğu Domaniç yaylalarında kuruldu, Türk Milletinin kaderi Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesinde çizildi. Kütahya tarihi, sanatı, doğası ve termali ile saklı kalmış bir güzelliktir.

 

Devletine, milletine yürekten bağlıgüzel Anadolu insanları yaşar Kütahya’mızda. Elbette Kütahya herşeyin en iyisini hak ediyor.

 

Buna karşın Kütahya’mız, AK Parti öncesinde pek çok yatırım yönünden ihmal edilmiş ve çevre illerle kıyaslandığında gelişmişlik makası açılmışdurumdaydı.Şimdi,AK Parti olarak Kütahya’mızın gelişimi ve kalkınması için anahtar hamleleri birer birer yapıyor, insanlarımızın refahı ve geleceği için önemli yatırımları hayata geçiriyoruz.

Ne yapıldı diyenlere; 2002 den 2014’e Kütahya’ya yaklaşık 6 milyar TL (eski para ile 6 katrilyon) tutarında tarihinin en büyük kamu yatırımı ve transfer harcaması yapıldı. Kütahya doğalgazla AK Parti sayesinde tanıştı.

TOKİ ile 8000 aile konut sahibi oldu, yeni projeler geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm başladı, şehrimize 100 milyon TL kaynak aktarıldı.

Köylerimiz kilitli taş ile çamurdan kurtuldu. Kütahya il genelinde kanalizasyon yapım oranı yüzde 98'e ulaştı. İçme suyu olmayan hiç bir köybırakılmadı.

DSİ tarafından onlarcabaraj, gölet, sulama, taşkın koruma ve dere ıslahı yapıldı.

Kütahya’nın dört bir yana yollarını AK Parti açtı.Kütahya’dan Afyon’a, Bozüyük’e, Tavşanlı’ya, Altıntaş-Dumlupınar’a, Çavdarhisar-Aslanapa’yakadar yollarımız artık bölünmüş yol ve BSK sıcak asfalt. Çavdarhisar-Gediz-Abide-Uşak yolu yapılıyor. Abide-Simav arası da yapılacak. 40 senedir bitmeyen Balıkesir yolumuzu açmak bize nasip oldu. Simav’dan Tavşanlı - Domaniç’e kadar uzanan yolun tamamı yapılıyor.

 

AK Parti ile yapılan Zafer Havalimanı Kütahya’mızın dünyaya açılan kapısı oldu. Hac ve umre dönemlerinde vatandaşlarımızı kutsal topraklara artık kendi havalimanımızdan uğurluyoruz. Haftalık Düsseldorf, Amsterdam ve Kıbrıs seferleri de başlamak üzere.

Kütahya’ya Yüksek Hızlı Tren geliyor. Kütahya-Balıkesir demiryolu yenileniyor. Anadolu illerinden limanlara, Avrupa’ya Kütahya üzerinden ulaşılacak.

AK parti ile Kütahya’da 13 sene içerisinde 50 bin yeni çalışanımız oldu, 130 bin aktif çalışanımız var.Teşvik sisteminde 4. Bölgedeyiz, Organize Sanayilerimiz ise 5. Bölge teşviki alıyor. Toplam 4 Organizede 100’e yakın fabrikada 11 binkişi çalışıyor. 

Yürütülen olumsuz propagandaya ve dedikodu siyasetine karşılık geçtiğimiz günlerde biri Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere iki adet 5 yıldız otel düzeyinde Şehir Hastanesi ihale sürecine başlanıldı bilgisini verdik. AK Parti ile; Tavşanlı Devlet Hastanesi, Hisarcık ve Çavdarhisar Hastanesi, Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Evliya Çelebi Acil Ünitesi, Domaniç Diyaliz Merkezi, 16 adet Sağlık Ocağı yaptık. Gediz ve Emet’de Hastanelerimiz yapılıyor, Simav Hastane’sine başlıyoruz. Üniversite içinde ki atıl bina 400 yataklı hastaneye dönüştürülüyor.

Geçmişte en basit tetkik ve tedaviler için bile komşu şehirlere gidilir, bir EMAR için 3 ay sıra beklenilirdi. Şu anda ilimizde senede yüzlerce açık kalp ameliyatı yapılır düzeye geldik.

2002’den bu yana Kütahya ve ilçelerimizde 100 okul, 1700 derslik yaptık. Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 23 binden 50 bine ulaştı. Öğretim üyesi sayısı 10 yılda ikiye katlandı.

Sadece son 4 yıl içerisinde Kütahya merkezde; SGK binası, Zafer Kalkınma Ajansı, Acil Çağrı Merkezi, İl Özel İdare binası, Tugay içinde 6 bin kişilik yeni asker istihdam binaları tamamlandı. Gençlik Merkezi, İl Kapalı Spor Salonu yapılıyor. Yeni Cezaevi, Adliye binası, Emniyet Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü yeni hizmet binaları yatırım programına alındı. İlçelerimizde de Hükümet Konakları, spor salonları, sentetik çim sahalar, yurtlar, emniyet müdürlükleri yapılıyor, kamu hizmet binaları yenileniyor. Tavşanlı’da Ada Stadımız tamamlanmak üzere.İlimizde bir atletizm sahası ve bir gençlik merkezi yapımı tamamlanmıştır. 2011 yılından bugüne 12 ilçemizin 6 tanesine sentetik çim futbol sahası yapılmış, 4 tanesinin yapımı da devam etmektedir.Yapılanları ve yapımı devam edenleri birlikte değerlendirdiğimizde, son 4 yıl içerisinde Kütahya ilimizde 32 Milyon TL’lik Gençlik ve Spor Yatırımı yapılmıştır. Bunları Kütahya İlimize Spor tarihinde bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlar olarak değerlendirebiliriz.

Kütahya’da AK Parti ile yapılan yatırımları anlatmaya saatler yetmez. Ancak geçmişten gelen açığımızı kapamak ve hızlı adımlarla ilerlemek adına daha çok proje üretecek, daha çok yatırım çekeceğiz. Son olarak Kütahya’ya yatırım yapan kazanır diyor, saygılarımı sunuyorum.  "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.