Prof. Dr. Remzi Gören'e Ziyaret

Yayın: 24 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 24.10.2018 14:50:49
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2233 okunma
Google News
  Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören Ziyaret
 
Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerinden oluşan bir grup Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Remzi GÖREN’e ziyaret ederek söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşide sözlerine kısa bir özgeçmiş bilgisi ile başlayan Prof.Dr. Remzi GÖREN özetle öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
 
“1968 yılında Ünye’de (Ordu) doğdum. Lisansımı 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği’nde, Yüksek Lisansını 1994 yılında,  Doktora çalışmasını 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladım. 1994–2001 Yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştım. 2001 yılından beri Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde çalışmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. 3,5 yıldır da Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü görevinin yürütmekteyim. Sürekli sosyal olmayı ve bu alanda bir şeyler yapmayı gaye edindim. Yetenek olarak sizlere tavsiyem bir müzik aleti çalabilmeyi deneyin. Ben kendi çocuklarımda bunu gerçekleştirdim. Sıkıntılı stresli ve moral ihtiyacınız olduğunda örneğin bir gitar çalabiliyor olmak çok güzel bir durum diye düşünüyorum.
 
 
Üniversite olarak Bursa, Eskişehir, Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere civar illerden öğrencilerimiz var yani bir yönüyle bölge üniversitesi konumundayız diyebilirim. Yaklaşık 49.000 civarında öğrencimiz var. Doluluk oranı olarak Meslek Yüksekokullarımız bazı fakültelerimizden bile iyi durumdalar. Hisarcık Meslek Yüksekokulu ’da bizimle birlikte iyi bir gelişim gerçekleştirdi. Sosyal Faaliyetlerinizi takip ediyoruz. Bu nedenledir ki sizi buraya kabul ettik. Öğrenci olarak nitelikli ders çalışma saatleri kadar, nitelikli boş zamanları da olmalı insanın; boş zamanları tıpkı ders çalışmaya ayırdığı zamanlar kadar önemli yer tutmalı. Çünkü kendi haline bırakılan boş zamanlar, insanı esir alır, insafsızdır, kendinizi insafsızın eline teslim etmemelisiniz.
 
Kendinizi geliştireceğine inandığınız veya ilgi alanınıza giren topluluklara üye olun, aktif roller alın. Sosyal olun. Pozitif tavır takınmaktan asla taviz vermeyin; olaylara hep iyi yönden bakmayı deneyin. Sevmeyi kendinize ilke edinin, sevilmeyi hayatınızın merkezine asla oturtmayın. Sevilmediğinizi düşündüğünüz her an, yıkılırsınız, kendinize zarar verirsiniz. Sevmek, sevilmekten çok daha yücedir.
Üniversite yılları, insanları tanıma konusunda büyük bir fırsattır ve bu fırsatı asla kaçırmayın. Ama insanları tanıma konusunda kişisel ölçütleriniz olsun. Ne kadar çok insan tanırsanız, ölçütlerinizin doğruluğunu o kadar test etme olanağı bulursunuz.
Sizi kıranları unutun, aldırmayın; hayatı kendinize zehir etmeyin. Ama asla ve asla kırdıklarınızı unutmayın; vicdanınızın sesine kulak verin ve onu dinleyin.
Ne istediğinizi, neye ihtiyaç duyduğunuzu bilmeniz mesleki yeterliğiniz ve kazanımlarınız için oldukça önemlidir. Çünkü, Hisarcık Meslek yüksekokulu size ihtiyaç duyduğunuz mesleki bilgi ve becerileri ancak talep ettiğiniz ölçüde verebilir. Sorduğunuz sorularla hocalarınızı terletmediğiniz müddetçe, derse girmeden önce konu hakkında araştırma yapmadığınız müddetçe, okuduklarınıza ve duyduklarınıza eleştirel yaklaşmadığınız müddetçe, bilgi diye size sunulanın doğru ve yeterli olup olmadığını analiz etmediğiniz müddetçe, üniversite size üzerinde benim ve müdürünüzün imzası bulunan diploma dışında bir şey veremez.
  Kendinizi sürekli yenileyen azimli bir şekilde çalışan bireyler olmalısınız. Üniversitemize baktığımızda 15 civarında öğrenci Kütahyalı olmakta burada da baktığımızda bu oranın aynı gerçekleştiğini görüyoruz. Günümüzde sürekli değişim ve gelişme yaşandığı için dünün önemli bölümü bugün tercih edilmeyen bir bölümü haline gelebiliyor. Geleceğe hazırlandığımız bilinci içinde hareket etmeliyiz. 
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandığında Biz sizleri kazandık diye düşünüyoruz bunu bu yönüyle değerlendiriyoruz.  Mesleğinizi sevin; mesleğinizde aranan, vazgeçilemez elemanlar olma yolunda adımlar atın.” Dedi.
 
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Remzi GÖREN, ziyaretin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. Ziyaret ve söyleşiye Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr.Gör. Ahmet Danış, Müdür Yardımcımız Öğr.Gör. Arif Emre Şen, Basın Temsilcisi ve Meslek Yüksekokulumuz Mezun ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğr.Gör. Hüseyin Yılmaz ve öğrenciler katıldı.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ahmet DANIŞ söyleşi sonunda Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Remzi GÖREN’e Hat işlemeli Saat takdim etti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.