Prof. Dr. Muhammed Asim Khan KSBÜ Ziyareti

Sağlık Yayın: 09 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 09.07.2019 09:33:24
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2641 okunma
Google News

SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDEN DÜNYACA ÜNLÜ ROMATOLOĞU AĞIRLADI 
Pakistan kökenli Amerikalı Romatolog Prof. Dr. Muhammed Asim Khan, Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu ziyaret etti. 
KSBÜ- Romatoloji alanında dünyanın en tanınan bilim insanlarından birisi olan Prof. Dr. Muhammed Asim Khan; 20 yıllık dostu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu ziyaret etti. Amerikalı romatolog, KSBÜ Rektörlük binasına girerken Rektör Kavuncu tarafından bir jestle karşılandı. Rektörlük binası girişinde Prof. Dr. Khan, kendisinin yaptığı bir yağlıboya eseri ve üzerinde “Muhammed Asim Khan, Üniversitemize Hoş Geldiniz” yazısı olan görsel ekran ile karşılaştı. Amerikalı romatolog bu durum karşısında duygulanarak, mutluluğunu ifade etti ve ardından çizdiği resmin içindeki sembolleri anlattı. Rektör Kavuncu, Prof. Dr. Khan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu kadar önemli bir insanı ve dostu Kütahya’da ağırlamanın onurundan bahsetti. 
AMERİKALI ROMATOLOG HASTANE PERSONELİNİN İLGİSİNDEN ÇOK MEMNUN KALDI 
Alanında başarılı olan Pakistan kökenli Amerikalı Romatolog Prof. Dr. Muhammed Asim Khan ardından Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu ile birlikte KSBÜ Hastanesini ziyaret etti. Khan’ın oğlu Reza bir gün öncesinden rahatsızlanarak KSBÜ Hastanesine yatmıştı. Oğlunu ziyaret eden Asim Khan’a, hekimler tarafından yapılan müdahaleler sonucunda, oğlunda önemli olabilecek bir sağlık sorununun tedavi edildiği iletildi. Amerikalı romatolog, hastane ve doktorlarımızdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Khan, yakın zamanda A.B.D.’ye eğitim amaçlı gidecek olan Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan (AD) Doç. Dr. Sezgin Zeren’e ve Radyoloji AD’den Doç. Dr. Mehmet Korkmaz’a iletişim bilgilerini vererek, Amerika’da kendileri ile iletişimde bulunmalarını istedi. Pakistan kökenli Amerikalı doktor bunun dışında Tıp Fakültesi öğrencileri sohbet ederek, önemli tavsiyelerde bulundu.
 “İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİR” SÖZÜ GERÇEK OLDU 
Hastane ziyareti esnasında Amerikalı Romatolog Prof. Dr. Khan halk diliyle “Ahmet Mete Işıkara Hastalığı” olarak bilinen, aynı zamanda kendisinin de ileri aşama muzdarip olduğu “Ankilozan Spondilit” hastalığı bulunan bir hastane ziyaretçisini gördü ve hemen ilgilenerek hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Khan hastanın muayenesini yaparak, İstanbul’da takibini yapan doktorunu aradı. Aslen Kütahyalı olup İstanbul’da yaşayan ve babasının ameliyatı için hastanede bulunan hasta bir anda dünyanın en önemli hocalarından birisiyle karşılaşıp, özel ilgi ve tavsiyelerini almanın şaşkınlığı ve mutluluğunu yaşadı. Bu durum Türkçemizde “İyi olacak hastanın doktor ayağına gelir” özdeyişini hatırlattı. 
EŞİNİN NESLİ TÜRK BOYLARINA UZANIYOR
Pakistan kökenli Amerikalı Romatolog  Prof. Dr. Muhammed Asim Khan’ın eşinin nesli Selçuklu dönemlerinde Kayseri-Malatya hattında yerleşmiş Danişment Türk boylarına uzanıyor. Prof. Dr. Khan Türkiye’ye ve Türklere karşı özel bir sempati duymakta olup, soru ve yorumlarıyla gelişmeleri yakından takip ettiğini gösterdi.


İSMET GÜRAL’IN YAKIN ARKADAŞI 
Pakistan kökenli Amerikalı Romatolog Prof. Dr. Khan ilimizin önemli sanayici ve iş insanlarından birisi olan İsmet Güral ile de uzun süreli bir dostluğu olduğunu belirtti. Bu nedenle İsmet Güral’ın da Prof. Khan’ı özel olarak ağırladığı öğrenildi. Sıcak ve sempatik tavırları ile gönülleri kısa sürede fetheden Prof. Dr. Muhammed Asim Khan ilk defa geldiği Kütahya ve Sağlık Üniversitesi ile ilgili olumlu izlenimlerini övücü sözleriyle birlikte her yerde bahsedeceğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.