Porsuk Barajı Mikrohavzası Projesi Başladı

Gündem Yayın: 01 Haziran 2018 - Cuma - Güncelleme: 01.06.2018 16:17:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2229 okunma
Google News

Porsuk Barajı Mikrohavzası Projesi Başladı
Sakarya Havzası Porsuk Barajı-1 Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi Paydaş Toplantısı Yapıldı. Toplantı Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün organizasyonunda  Ilıca Otel Harlek Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 
Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanı Kürşat Yıldırım programın açılış konuşmasında; “Orman, mera, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, çeşitli gelir getirici ve refah düzeyini artırıcı faaliyetler ile doğal kaynaklar üzerindeki baskının hafifletilmesi amacı ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından “Entegre Havza Rehabilitasyon Projeleri” hazırlanmaktadır. Söz konusu projeler OGM ve ÇEM Genel Müdürlüğü işbirliği, ilgili diğer Kurumlar ve Kütahya il merkezine bağlı Soğukçeşme, Ahmetoğulu, Akpınar, Yazlıca, Yenikızılcaören, Hamidiyekızılcaören, Işıkkara, Yenikaracaören, Sobran ve Sofça köylerindeki yerel halkın katılımı ile hazırlanacaktır” şeklinde konuşarak, proje hakkında genel bilgiler aktardı.

Vali Yardımcısı Musa Kasım Çelik programın açılış konuşmasında; “Programa katılan tüm kurumlarımızın temsilcilerini ve köy muhtarlarımızı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Kütahya ilimiz özellikle su kaynakları ve tarım orman mera gibi doğal kaynaklarıyla zengin bir ilimizdir. Topyekûn kalkınma için sınırlı kaynakların sürdürülebilir kullanımı gereklidir ve tüm kurumlarımızın bunda görevi ve sorumluluğu vardır.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım konuşmalarında Bölge Müdürlüğü sınırlarında havza rehabilitasyon projesi yapılmasından duyduğu memnuniyeti aktardı. Konuşmalarını; “Bölge Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacak olmak bizleri mutlu ediyor. Bu önemli projede görev alacak personelime şimdiden teşekkür etmek istiyorum” dedi ve projenin başarıya ulaşması dileklerini iletti.

Toplantıda; temel kavramlar, su havzalarının genel sorunu, havza yönetimi ve havza rehabilitasyonu, yapılan projeler, proje hedefleri ve kriterleri, proje yapım aşamaları, porsuk barajı ehrp ve planlanan faaliyetler konularında sunum eşliğinde bilgiler aktarıldı. Program proje bilgilendirmesinin yapılması, kurum temsilcilerinin ve muhtarların ilgili görüşlerinin alınmasıyla devam etti. 

Paydaş Toplantısına Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanı Kürşat Yıldırım, Vali Yardımcısı Musa Kasım Çelik, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Şube Müdürü Ender Gümüş, Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem, ODOÜ Şub Müdürü Cihan Köse, Orköy Şube Müdürlüğü V. Mustafa Ertem, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan, Bakanlık 5. Bölge Müdürlüğü Kütahya Şube Müdürü İsmail Lafcıoğlu, İşletme Müdür Yardımcısı Hulusi Yıldız, Sabuncupınar Orman İşletme Şefi Sümeyra Ezgin Çapar, İl Özel İdaresi Şube Müdürü Sibel Erol, TKDK uzmanı Ecmel Melik Kul, Zafer Kalkınma Ajansı uzmanı Aziz Aytaş, Arıcılar Birliği Başkanı Halit Balta, Şube Müdürü Selim Şahin ve Orman yüksek Mühendisleri Onur Beyazoğlu ve Mustafa Çetin, Kütahya Belediyesi Şube Müdürü Ayhan Özdemir, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü Mühendisleri Hüseyin Alçı ve Mustafa Demiral, Proje Danışmanları katılım sağladılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.