Polis günü'nde Başbakan' dan MÜJDE bekliyorlar !

Gündem Yayın: 11 Nisan 2017 - Salı - Güncelleme: 11.04.2017 13:53:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4260 okunma
Google News

 

 

Türk Polis Teşkilatı mensupları için 10 Nisan günü, teşkilatlarının 172’inci kuruluş yıldönümü..

 

Ancak, bu teşkilatın çalışan ve emekli mensupları polis gününde çok dertli... 

Bu vesileyle Başbakan Binali Yıldırım'dan başlıca isteklerini şöyle sıraladılar: 

** İçişleri Bakanlığı bünyesinde Jandarma ile omuz omuza birlikte halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapan polislere de " Eşit işe eşit ücret " ilkesi uyarınca, Jandarma personeline 1995 yılından beri verilen 3600 ek gösterge hakkı tahsil farkı gözetilmeksizin verilmeli. 

** 10 Nisan Polis günü Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım' dan polislere 3600 ek gösterge müjdesi vermesini  bekliyoruz..

** Polisler de diğer devlet memurları gibi günde 8 saat mesai düzenine göre çalışmalı. 

** Çalışan polislere fazla Mesai ücreti diğer devlet memurlarına ödendiği gibi saat başı ödenmeli.

**Çalışan polislerin aldıkları Emniyet Hizmetleri Tazminatı’nın yüzde 50’si emekli olunca maaşına yansıtılmalı. 

** Çalışan memurlara her ay çalışmayan eş için ödenen Aile yardımı parası, memur emeklilerine emekli olmaları halinde de aynen ödenmeli.

** Nitelikli ve donanımlı polis yetiştiren polis koleji ile polis akademisi yeniden açılmalı. "

Ben de, Emniyet teşkiatına fiilen 30 yılını aşkın hizmet vermiş bir polis emeklisi olarak, meslektaşlarımın yukarıda sıraladıkları haklı isteklerine aynen katılıyorum..

Meslektaşlarımın bu haklı taleplerine Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın  10 Nisan Polis Günü öncesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapacağı bir yasal düzenleme ile kavuşacağına yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, Türk Polis teşkilatımızın 172'inci kuruluş yıldönümünü gönülden kutluyor, çalışan meslektaşlarıma görevlerinde üstün başarılar dliyor, emekli meslektaşlarımı da aileleri ile birlikte sağlık,huzur ve mutluluklar dolu bir yaşam temenni ediyor, polis şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm çalışan ve emekli meslektaşlarıma sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.


Halis KAHRAMAN - Türkiye Polis Emeklileri Derneği Basın Sözcüsü 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.