Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali

Kültür Yayın: 01 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 01.07.2019 10:00:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2127 okunma
Google News

Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi,Kütahya İl Özel İdaresi katkılarıyla düzenlenen "Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali" Kütahya merkeze bağlı Sofça Köyü'nde gerçekleştirildi.

Festivale; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören,eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan, STK Temsilcileri, Alevi Dedeleri ile köy sakinleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde ,eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Doç. Dr. Rıfat Türker, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
 
"ORTAK PAYDALARIMIZA ODAKLANMALIYIZ"

Anadolu'nun düşünce mimarlarının zamanını aşarak bugün de birlik ve beraberliğe sağladığı katkıya dikkat çeken Vali Toraman, "Büyük bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olarak onları anabilmek için gayret gösteriyoruz. Onlara layık olabilmek, çizdiği istikamette yol alabilmek için bir araya geliyoruz" diye konuştu.

Halk oyunları ve türkülerle devam eden festival Pir Ahmet Efendi Türbesi'nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.